Edi Iordănescu nu se teme de Insulele Feroe – „România are calitatea și forța să câștige”

270

Edi Iordănescu nu concepe ca tatăl său să se împiedice de Insulele Feroe. Tehnicianul Pandurilor vorbește despre modul în care echipele mici încearcă și uneori reușesc să producă surprize, însă nu este cazul în opinia sa ca și România să piardă în fața feroezilor, chiar dacă „pescarii” s-au impus recent în Grecia.

În timp ce naționala României caută un nou succes, destul de facil de această dată de obținut având în vedere numele adversarei, Insulele Feroe, Edi Iordănescu încearcă să readucă echipa gorjeană pe linia de plutire după două eșecuri grele, care au readus pandurii în zona fierbinte a clasamentului Ligii 1. Cu toate acestea, fiul selecționerului nu va rata meciul naționalei, Edi declarând că-și va face timp să ajungă pe arena ploieșteană, unde se va disputa partida cu feroezii: „Este foarte posibil să ajung la meci”, a declarat fiul „Generalului”. Acesta nu este de părere că adversarul ar putea pune probleme României, deși recunoaște că în ziua de astăzi este mai ușor să îți propui să te aperi decât să ataci: „Nu știu dacă va fi ușor… Important este că trebuie să câștige, acum dacă nu câștigi cu Feroe… O să zică unii acum că au bătut în Grecia. Au bătut în Grecia, acum asta este. Acum știu că au făcut declarații și jucătorii și oameni din cadrul staff-ului și au dreptate. În momentul de față orice echipă poate să încerce, sunt mijloace și metode prin care poți să te organizezi, poți să creezi densitate, poți să interpretezi jocul în zonă cum trebuie și să nu te dezechilibrezi. Să ai o organizare defensivă foarte bună nu-ți trebuie foarte multă calitate tehnică. Pentru organizare defensivă nu îți trebuie calitate tehnică, e o chestie funcțională, ține de responsabilitate tactică, de maturitate, concentare, bagaj de cunoștințe tactice. Atunci orice adversar, indiferent de nivelul de calitate tehnică pe care-l are, poate să vină și să pună o opoziție bună datorită faptului că tehnologia a avansat, metodele de informare la fel, oricine poate să studieze acum adversarii, să-și ia măsuri și atunci ușor nu mai e nimic. Dar, eu cred că echipa României are calitatea și forța să câștige acest joc și să mai facă un pas spre calificare”, a declarat Edi Iordănescu.
Pentru antrenorul Pandurilor, ca și pentru clubul gorjean, convocarea unui număr mai mare de jucători ar fi însemnat foarte mult, însă după ultimele rezultate a trebuit ca Edi și conducătorii clubului să se mulțumească și cu doi jucători sub tricolor, Mihai Pintilii și Dan Nistor fiind aleșii lui Anghel Iordănescu: „Din câte știu, în atenția celor din staff-ul tehnic al naționalei erau patru jucători de la Pandurii. Acum, dacă aveam șansă să avem alte rezultate cu Viitorul și Gaz Metan, aveam trei, poate chiar patru, dar trei erau sigur. Aceste două jocuri ne-au dat un pic înapoi. Până la urmă, cel mai mult pierd băieții. Avem doi, e bine și așa!”, a mai spus Edi Iordănescu.
Dacă pentru Pintilii convocarea vine ca o continuare a selecțiilor de care s-a bucurat continuu în ultima vreme, pentru Dan Nistor este o revenire în tricoul naționalei după o pauză destul de lungă, iar convocarea l-a bucurat nu doar pe jucător, ci și pe antrenorul său: „Dan Nistor, în ciuda ultimului joc, în care, eu îl cunosc foarte bine, și din dorința foarte mare de a face multe nu i-au mai ieșit și i-a pierdut și el claritatea și a făcut niște lucruri care nu se recomandau, dar dacă ne uităm la perioada asta, de la debutul competiției până la ultimul joc, el a fost un jucător care a dat foarte mult și a avut eficiență. Pase de gol, travaliu mult, agresivitate, jucător pentru echipă… Merita să fie convocat și m-am bucurat foarte tare pentru el că a fost convocat la acest meci”, a încheiat Edi Iordănescu.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here