Edi Iordănescu nu se mulțumește cu o calificare în finala Cupei Ligii / “Obiectivul nostru este să câștigăm trofeul”

322

Pandurii a scris o frumoasă pagină în cartea de istorie a clubului gorjean, calificarea în premieră într-un joc în care se va evolua cu trofeul pe masă ambiționându-i acum și mai mult pe jucătorii lui Edi Iordănescu, dar și pe tehnician, acesta mărturisind că vrea să câștige competiția.

Cu un dublu succes în fața dinamoviștilor, 2-1 la Târgu-Jiu și 3-1 în fieful “câinilor roșii”, Pandurii va disputa prima finală din istoria sa. Edi Iordănescu și-a felicitat elevii pentru evoluția foarte bună avută în Capitală și a explicat și care au fost atuurile cu care au răpus Dinamo: “Am declarat că obiectivul nostru este să câștigăm trofeul și asta vom încerca să facem. Felicit băieții pentru atitudine, modul cum au jucat și această calificare. Mă bucur că ne-am impus în ambele jocuri, e meritul jucătorilor. Am prezentat organizare bună a jocului. Mă bucur că jucătorii care au intrat, au reușit să înscrie, sunt soluții. Cei din teren au prezentat consistență în joc și au avut disponibiltate la efort. Pandurii are foarte multă calitate la nivelul grupului, dar sufeream la organizarea de joc defensivă și la combativitate”, a declarat antrenorul Pandurilor.

Steaua, dublă adversară pentru gorjeni
Întâmplarea face ca Pandurii, la primul joc după marea performanță realizată, aceea de a se califica în finala Cupei Ligii, să joace primul meci de campionat tocmai contra Stelei, adversarul pe care foarte probabil trupa lui Edi Iordănescu îl va întâlni în finala Cupei Ligii (n. red. – semifinala a doua, dintre Steaua și Astra, s-a jucat după închiderea ediției, bucureștenii pornind cu un important avantaj după succesul cu 3-0 din prima manșă). Antrenorul echipei gorjene știe că va avea un meci greu cu Steaua în finală, iar acolo nu este loc de un rezultat de egalitate și dacă vrea trofeul trebuie să bată, însă spune că acum se gândește mai mult la partida de campionat: “Avem încredere și calitate în cadrul echipei. E cale lungă până la finală, ne concentrăm pe campionat. Ar fi două jocuri diferite, acum e un meci care va ține 90 minute și se va juca pe puncte. Atunci va fi o finală, pot fi prelungiri, nu se aseamănă cele două jocuri. Acum ne intersează punctele din campionat. Venim după trei deplasări și s-a adunat oboseală. Ne pregătim de meciul cu Steaua, de duminică”, a mai declarat Iordănescu junior.

Focus pe campionat
Euforia victoriei din Groapă nu poate ține prea mult, Edi Iordănescu și-a lăsat jucătorii să sărbătorească o noapte succesul istoric, după care cere echipei sale concentrare maximă pentru jocurile de campionat, acolo unde gorjenii au mari datorii față de suporteri: “Cât mai repede ne vom concentra pe ceea ce urmează. Încheiem o serie de trei meciuri în deplasare, la CFR, Ceahlăul și aici la Dinamo. Vine Steaua și e greu după un astfel de consum fizic și mental să te pui pe picioare, însă jucătorii sunt maturi și profesioniști, iar duminică vom fi apți 100%. Vrem să începem să acumulăm puncte și în campionat pentru a ieși rapid din zona aceasta care nu ne place”, a declarat Edi Iordănescu, încrezător că echipa sa poate trece și peste bucuria excesivă, dar și peste oboseala acumulată.

Apelează la mândria jucătorilor
Pentru meciul pe care Pandurii îl are de disputat în campionat contra Stelei, Edi Iordănescu apelează și la metode speciale pentru a-și motiva suplimentar jucătorii. Antrenorul gorjenilor amintește de rezultatul rușinos din tur și spune că este momentul ca jucătorii să arate că atunci a fost vorba de un accident: “Eu mizez pe orgoliul băieților, ne aducem aminte de meciul din tur, 6-0 pentru Steaua. Nu este o asemenea diferență, jucătorii de la Pandurii nu sunt inferiori celor de la Steaua. Vom pregăti bine meciul, nu e un meci special, pentru noi orice punct este vital. Va fi un meci greu, îl abordăm cu încredere, vrem ca la final să fim fericiți. E greu să joci după Dinamo cu Steaua, dar trebuie să demonstrăm că rezultatul din tur a fost un accident”, a declarat Edi Iordănescu. Cu toate că Steaua a pierdut mulți jucători valoroși față de prima parte a campionatului, inclusiv pe cel care a marcat toate cele șase goluri din meciul tur, Iordănescu vede încă echipa bucureșteană ca pe una redutabilă: “Keșeru era valoros, dar Steaua are jucători valoroși care pot face diferența. Trebuie să ne organizăm bine, să stăm bine pe fază defensivă, vreau un joc coerent. Steaua are jucători valoroși și nu întâmplător câștigă titlu după titlu”.

edi 1103“În istoria de 53 de ani a clubului, este prima dată când Pandurii se califică într-o finală. Sperăm ca și în finală să jucăm bine și să ridicăm trofeul, care rămâne obiectivul nostru. Felicit băieții pentru atitudine și pentru exactitatea cu care au respectat organizarea. Ne-am respectat bine sarcinile, am acoperit bine spațiile și nu am permis echipei adverse să îşi creeze ocazii”, Edi Iordănescu, antrenor Pandurii Târgu-Jiu.

teja“Îmi pare rău pentru ce s-a întâmplat. Nu am putut să ne îndeplinim obiectivul, care era calificarea în finală. Nu am făcut nici un joc foarte bun, deși în prima repriză a fost un meci echilibrat. Pandurii a venit aici să se apere. Am încercat să jucăm, să atacăm mai mult, deși deja lucrurile erau greu de remontat. Nu mai contează arbitrajul, așa a fost, dar nu cred că dacă noi nu făceam penalty sau dacă dădeam 2-3 goluri arbitrul ne-ar fi scos mingea din poartă. Nu avem continuitate în jocul nostru. Suntem o echipă nou-formată, nu avem omogenitate, am întâlnit și un adversar foarte puternic azi, care joacă un fotbal foarte bun, o echipă omogenă, spre deosebire de noi”, Mihai Teja, antrenor Dinamo București.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here