Edi Iordănescu “Nu mi-a surâs deloc acest turneu”

277

Pandurii a revenit acasă din periplul spaniol, acolo unde trupa lui Edi Iordănescu s-a călit pentru durele dispute din finalul sezonului regulat și din play-off, acolo unde gorjenii speră și au mari șanse să ajungă.

Echipa fanion a gorjenilor a terminat cantonamentul din sudul Spaniei și după ultimul meci amical disputat a revenit în țară. Tehnicianul Pandurilor laudă condițiile de care echipa sa s-a bucurat în mica localitate de lângă Cadiz, este mulțumit de calitatea terenurilor și a adversarilor, însă are și un capitol la care are un mare of. Edi Iordănescu nu s-a împăcat încă cu ideea că a trebuit și trebuie în continuare să se descurce o perioadă fără patru dintre jucătorii săi de bază, aici fiind vorba despre jucătorii convocați la lotul național. În vreme ce Steaua și-a păstrat în cantonamentul propriu jucătorii convocați de Anghel Iordănescu la echipa națională refuzând în acest fel prezența la cantonamentul și meciurile României, Pandurii contribuie cu un contingent substanțial la lotul național: “În linii mari, noi am reuşit să ne atingem obiectivele în Spania, iar un lucru pozitiv a fost faptul că am avut adversari de nivel ridicat în amicale şi echipa a răspuns bine. Latura negativă a fost absenţa celor patru jucători convocaţi la echipa naţională (n.r. – Cristian Săpunaru, Mihai Răduţ, Adrian Ropotan şi Ioan Hora), pe care nu i-am avut la ultimele două jocuri. Nu cred că este fair-play ce s-a întâmplat”, a comentat antrenorul echipei târgujiene.

Dezavantajați din două direcții
Campionatul intern se reia în mai puțin de două săptămâni, iar jucătorii convocați la echipa națională revin în țară abia pe 7 februarie, după ultimul joc amical programat în cantonamentul din Antalya. Pandurii va juca în prima etapă din 2016 contra celor de la ASA Târgu Mureș, echipă care nu are niciun jucător în cantonamentul echipei naționale, iar un alt aspect care dezavantajează în mod evident echipa gorjeană este acela că ei vor deschide runda, meciul fiind programat vineri, 12 februarie, situație în care antrenorul Edi Iordănescu este tehnicianul care are cel mai scurt timp de pregătire a meciului de debut cu lotul întreg la dispoziție: “Pentru mine, ca antrenor la Pandurii, echipă care urmează să intre într-o perioadă foarte dificilă, este foarte greu. Noi deschidem etapa şi îi voi avea pe cei de la lot doar cinci zile la dispoziţie. Aşa că nu mi-a surâs deloc acest turneu al echipei naţionale, însă a trebuit să respect decizia Comitetului Executiv. Tot ce am spus a fost că era normal şi fair-play ca toţi să plecăm de pe acelaşi picior, să fie aceleaşi reguli pentru toată lumea, iar toţi jucătorii convocaţi să meargă acolo”, a mai declarat antrenorul pandurilor. După ce Edi Iordănescu a fost nevoit să joace ultimele două partide din Spania fără cei patru jucători convocați la lotul național, antrenorul Pandurilor va juca și ultimul joc de verificare, cel din țară, cu o formulă incompletă.

Cei rămași, suprasolicitați
Faptul că Pandurii și-a respectat blazonul și promisiunile și și-a trimis jucătorii la echipa națională lasă urme și în forma celorlalți jucători. Antrenorul Edi Iordănescu spune că fără cei patru jucători cedați naționalei și fără jucătorii accidentați, Pandurii și-a suprasolicitat unii jucători riscând unele accidentări: “Noi, în afara celor patru, am mai avut încă patru indisponibili. În aceste condiţii, la ultimele partide am avut doar 15 jucători şi i-am suprasolicitat puţin pe unii băieţi. Dar asta este, mergem înainte!”, a mai declarat tehnicianul târgujienilor. Totuși, prezența lui Săpunaru, Hora, Răduț și Ropotan sub tricolor este văzută ca un lucru pozitiv atât pentru club, cât și pentru jucători: “Mă bucură faptul că jucătorii noştri au evoluat în meciul naţionalei. Per ansamblu este important pentru ei că sunt acolo, dar era foarte util să îi avem pentru că mizam foarte tare pe această perioadă să lucrăm la omogenitate şi la toate celelalte. Sunt sigur că acest cantonament, chiar dacă nu are amicalele cele mai ridicate ca şi nivel, contează. Asta pentru că şi un jucător dacă este câştigat acolo contează”, a completat Edi Iordănescu.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here