Edi Iordănescu nu comentează încă problemele conducerii clubului Pandurii / “După ce vom termina campionatul veţi avea şi opinia mea!”

367

Echipa de fotbal Pandurii Târgu-Jiu se află într-un moment extrem de delicat, aproape de zona retrogradării și cu un scandal de suspiciune de blat în care fostul președinte Eugen Pîrvulescu a fost implicat cu girul conducerii clubului. Edi Iordănescu spune că nu este momentul să pună paie pe foc, dar promite că la finalul sezonului va vorbi și despre acest subiect.

Suspendarea președintelui Eugen Pîrvulescu a produs un șoc nu numai la Pandurii, ci și în fotbalul românesc, acolo unde acum se așteaptă rezultatele anchetei care să decidă dacă a fost sau nu blat la meciul dintre gorjeni și U Cluj, joc încheiat cu victoria ardelenilor la Târgu-Jiu. Indiferent de rezultatul anchetei, situația în sine nu face bine echipei, ai cărei jucători sunt luați acum la întrebări, tocmai înaintea unor partide decisive pentru rămânerea Pandurilor în primul eșalon. Deși, acuzațiile de blat se pot îndrepta și spre jucători și chiar asupra sa, Edi Iordănescu nu dorește să comenteze acum situația creată: “E o situaţie prea complexă şi prea delicată ca să mă pronunţ în acest moment, deja a luat amploare acest lucru mediatic, inevitabil ajunge şi la nivelul clubului, nu e uşor să citeşti zi de zi fel şi fel de discuţii, comentarii în presă, iar eu dacă mă apuc acum să comentez nu fac decât să dau amploare şi mai mare. Am nevoie de linişte la echipă, după ce vom termina campionatul cu siguranţă că veţi avea şi opinia mea. Eu am încredere totală în aceşti jucători şi sper să reuşim să o scoatem la capăt, nu e o situaţie plăcută, dar trebuie să depăşim acest moment. A venit ca un şoc, pentru că veneam după acea victorie cu Dinamo şi aveam nevoie de linişte. Eu am încredere în oamenii cu care lucrez”, a declarat antrenorul pandurilor.

A “simțit” problemele
În urmă cu circa o lună, Edi Iordănescu surprindea la o conferință de presă lansând un mesaj cu adresant lăsat necunoscut. Tehnicianul spunea atunci că echipa se află într-o situație grea, iar oamenii din jurul echipei trebuie să lase la o parte “orgoliile și interesele personale”. Nici acum Edi Iordănescu nu vrea să spună mai multe, însă menționează că a spus doar ce a simțit: “Nu aveam cum să anticipez ce va urma, însă acesta a fost feelingul meu. Deja aveam o perioadă de câteva luni de când eram aici şi cred că am putut cât de cât să îmi fac o părere obiectivă în ceea ce înseamnă starea de spirit şi mediul din jurul echipei şi am simţit că nu este unitate totală şi nu toată lumea este strânsă în jurul echipei. Toată lumea ar trebui să fie în spatele echipei şi să nu existe orgolii sau interese personale. Îmi menţin declaraţia, nu cunosc foarte bine cum era în trecut ca să fac o comparaţie, am spus ce am simţit. Eu sunt sigur că echipa va rămâne în prima ligă şi este în interesul tuturor, mai ales că există în plan să se construiască un stadion nou, vorbim de o altă dinamică a fotbalului şi poate un interes mai mare şi din partea publicului. Îmi doresc unitate şi este în interesul tuturor”, a mai spus antrenorul echipei gorjene.

Lăsat să-și ispășească suspendarea
După eliminarea din meciul cu Dinamo, Edi Iordănescu a primit două etape de suspendare. Nu doar tehnicianul a fost pedepsit, ci și mai mulți membri ai staff-ului tehnic, însă lipsa antrenorului principal de pe bancă este cea mai importantă. Edi Iordănescu spune că i se pare dură decizia având în vedere că mulți antrenori fac ceea ce a făcut el și nu primesc niciun fel de pedeapsă: “La meciul cu Dinamo nu mi s-a părut normal ca și eu și colegii mei de pe bancă să fie trimiși în tribună. Și Ionuț Stelescu și Dorian Gugu, până și magazionerul, care au «comentat», au fost pedepsiți pentru meciul cu Chiajna. Deja banca noastră era absentă în meciul, cu Concordia. Mai avea puțin și Radu Alexandru, când, încă din primul minut a fost avertizat să nu mai ridice mâinile că va fi trimis în tribună! Deci, din punctul meu de vedere, a fost exces de zel. Prea mult! Nu ai voie să spui chiar nimic. Am întrebat și eu de ce am fost trimis în tribună și mi s-a răspuns că am pășit în teren. Păi pot să aduc 100 de exemple de antrenori care în acest sezon au pășit în teren și nu au pățit nimic”. Chiar dacă nu a spus-o, Edi Iordănescu pare să se fi simțit abandonat, clubul optând pentru a nu face apel la decizia Comisiei de Disciplină pentru reducerea pedepsei: “Am fost reprezentat de cineva și asta este decizia finală, două etape. Eu nu sunt recidivist, e prima dată când primesc, speram să primesc îngăduință”, a comentat Edi Iordănescu. Acesta va fi în tribună la meciul cu FC Brașov, poate cel mai important joc al sezonului pentru echipa gorjeană.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here