Edi Iordănescu: „Noi avem drumul nostru”

312

Pandurii s-a impus în deplasarea de la Târgu Mureș, deși a avut de înfruntat un adversar nu doar puternic montat, ci și extrem de agresiv, dincolo de limitele regulamentului. Edi Iordănescu vrea să lase în spate tot ce s-a întâmplat la Târgu Mureș și se gândește la parcursul pe care Pandurii îl are de urmat.

Măcelul de la Târgu Mureș i-a lăsat un gust amar tehnicianului Pandurilor, care nu se aștepta ca ASA-ul să cedeze nervos și să recurgă la asemenea acte de violență. Totuși, Edi Iordănescu ia partea bună a acestei deplasări, adică cele trei puncte câștigate, succes pentru care-și felicită jucătorii: „Nu ne încântă ce s-a întâmplat, dar mă bucur că au câştigat. Felicit publicul, pentru că e activ şi implicat, felicit ASA-ul pentru un parcurs excelent. Înţeleg că e o doză de supărare, dar Pandurii a venit să joace fotbal şi asta a făcut. Am vrut să fim creativi, dar nu înţeleg duritatea şi intensitatea şi nu înţeleg de ce tot ei sunt supăraţi. E păcat, pentru că e o echipă cu jucători importanţi, cu şanse să avanseze în clasament. Dacă suntem cele mai bune şase echipe din România, trebuie să încercăm să jucăm fotbal. Îi felicit pe băieţii mei”, a declarat antrenorul Pandurilor după partida de la Târgu Mureș.
Intensitatea atacurilor jucătorilor celor de la ASA îl fac pe antrenorul Pandurilor să se gândească la faptul că și el ar fi putut reclama ceva după joc, dar s-a mărginit la declarații destul de pacifiste, în ciuda faptului că și el a fost lovit la un moment dat de un obiect aruncat probabil din tribună: „Eu nu fac analize individuale, ar însemna să comentez fiecare fotbal. Nu scuză cu nimic. Şi noi putem reclama. Felul în care au evoluat lucrurile şi intensitatea atacurilor sunt de reclamat. În următorul joc le vor lipsi patru jucători importanţi, dar sunt problemele lor. Pretenţiile noastre sunt să pregătim fiecare joc foarte exact. Noi avem drumul nostru, vine Viitorul, încercăm să scoatem maximum de la fiecare joc şi vedem unde ne va duce timpul”, a mai spus Iordănescu junior, care a păstrat un ton moderat și decent chiar dacă ceea ce s-a întâmplat la Târgu Mureș ar fi necesitat o reacție mai aspră.

Cârciumaru, sigur pe rezolvarea problemelor
Membru în Adunarea Generală a Asociaților la Pandurii, reprezentând Primăria Târgu-Jiu, Florin Cârciumaru crede că nimic nu o va putea opri pe Pandurii să-și ducă la capăt misiunea și că toate problemele se vor rezolva în curând: „Eu consider că vor fi depăşite toate obstacolele, fie mari, fie mici, pentru că cei care sunt implicaţi în acest fenomen sunt oameni cumpătaţi, sunt oameni cu experienţă în domeniu. Eu ştiu destul de bine ce înseamnă la ora actuală să ai rezultate, să fii o echipă de top, să-şi pună o ţară speranţa în tine, că tu vei fi echipa care vei reprezenta România în Cupele Europene şi că practic nu suntem în stare să luăm licenţa… Cred că nu va fi această problemă. Acţionarul principal va înţelege şi sunt sigur că joi, sau când se va organiza AGA, lucrurile vor fi definitivate şi vom sprijini clubul să obţină licenţa. În momentul în care se va organiza această şedinţă voi participa atât eu, cât şi domnul Călinoiu, plus că eu consider că trebuie să participe chiar preşedintele clubului, să prezinte situaţia în faţa celor cinci asociaţi”, a declarat primarul târgujian.
Pandurii este calificată din punct de vedere sportiv, dacă se menține decizia de neparticipare a celor de la Dinamo în competițiile desfășurate sub egida UEFA, în cupele europene, dar gruparea gorjeană are nevoie de o scrisoare de garanție privind bugetul pentru anul viitor pentru ca să poată primi licența de participare în cupele europene.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here