Edi Iordănescu, nerăbdător să înceapă treaba la Pandurii

308

De astăzi Pandurii intră într-un nou program de pregătire, alături de un nou antrenor, unul venit din valul tânăr. Edi Iordănescu a început munca la Pandurii odată cu semnarea contractului, însă îşi va intra în funcţie cu adevărat, abia acum, când va intra în vestiarul gorjenilor alături de jucători.

Practic, odată cu contractul semnat cu Pandurii, Edi Iordănescu îşi face debutul în tagma antrenorilor din Liga 1, precedentele întâlniri în care s-a aflat pe bancă antrenând o echipă a fost din postura de interimar. Fiul selecţionerului vine acum la Pandurii convins că a învăţat suficient şi poate pune în practică la clubul gorjean cele mai noi şi bune metode care să ajute echipa să părăsească zona minată a clasamentului: “Eu personal aștept cu nerăbdare, vin după o perioadă în care am fost liber și mi-am permis să aloc mult timp familiei și problemelor personale. E clar că meseria mă chema, doream să reintru în circuit, să semnez și să încep munca la o echipă. Pandurii este un club de tradiție, știe ce înseamnă o cupă europeană, este un oraș iubitor de fotbal, cunoscător al fenomenului. Mă bucur că începem munca, că ne reunim, aștept să cunosc jucătorii, pe o parte dintre ei îi știu pentru că am lucrat cu ei în trecut. Sunt pregătit, sper ca și băieții să fie pregătiți pentru că va fi o perioadă grea, de acumulări, jucătorii știu asta”, a declarat Edi Iordănescu.

Patru absenţi la reunirea de azi
Tehnicianul echipei gorjene spune că îşi aşteaptă toţi jucătorii la primul antrenament din 2015, doar pentru patru dintre ei fiind motivate absenţele, în principal datorită schimbării de program decisă de Edi Iordănescu după numirea sa în funcţie. Este vorba în primul rând de cei doi fraţi brazilieni, Elton şi Erico, pentru care nu au fost găsite bilete de avion pentru o dată mai jos de 7 ianuarie: “Vor fi absenți la reunire. Elton și Erico aveau bilete rezervate pentru data de 12 ianuarie pentru că era făcut un program de vechiul staff tehnic. Eu am schimbat data reunirii, s-a încercat schimbarea biletelor, iar cea mai bună soluție a fost ca ei să vină cu o zi mai târziu față de echipă. deci, pe 7 vor ajunge în Bucreşti, iar pe 8 ianuarie vor fi aici”, a explicat Edi Iordănescu situaţia gemenilor de la Pandurii. Un alt jucător pentru care s-a amânat startul pregătirilor de iarnă este fundaşul stânga, Marko Momcilovic, pentru el luându-se în calcul faptul că în Serbia se sărbătorește Crăciunul pe data de 7 ianuarie: “Eu chiar dacă nu fac favoruri şi nu voi trata special pe cineva, mi s-a părut fair play ca dacă toată lumea de la echipă a petrecut cu familia Crăciunul, să fie și el alături de familie de Crăciun. Dar pe data de 8 ianuarie va fi în oraș”, a mai spus noul antrenor al Pandurilor. Al patrulea jucător care nu va putea fi prezent la reunirea de astăzi este cipriotul Christou Paraskevas. Acesta a plecat cu ceva timp din ţară înainte de finalul sezonului de iarnă, după operaţia pe care a făcut-o în România şi încă sunt neclare datele programului său de refacere: “Jucătorul a plecat prea repede acasă, eu aș fi gestionat altfel perioada de recuperare urmând a-l avea permanent sub supraveghere. Medicul Ionuț Codorean, care l-a şi operat, nu l-a mai văzut după operație și în momentul de față nu este clară perioada de recuperare”, spune Iordănescu jr. despre situaţia fostului căpitan al gorjenilor. Acesta a mai precizat că a aranjat ca jucătorul să meargă pe 8 ianuarie la Bucureşti pentru a face un nou consult medical care să-i dea coordonatele exacte ale stadiului refacerii sale.

Vrea o echipă pragmatică
Edi Iordănescu spune că în perioada ce a trecut de la preluarea echipei a analizat în detaliu jocul Pandurilor şi are formată o idee asupra punctelor la care trebuie lucrat pentru ca trupa gorjeană să urce rapid în clasament pentru a nu mai da suporterilor atâtea emoţii. “În mare am identificat motivele care au dus echipa pe acest loc, va urma o evaluare și din interior atât individual cât și pentru grup. Încercăm să rezolvăm problemele, să îmbunătățim jocul și să devenim pragmatici”, a declarat Edi Iordănescu, antrenorul Pandurilor lăsând, cel puţin pentru prima parte a mandatului său, spectacolul în plan secund. Tehnicianul gorjenilor a menţionat că nu i-a scăpat nicio partidă pe care să nu o fi urmărit şi analizat, aşa că acum, având în faţă şi jucătorii, va încerca să intre în detalii pentru a conduce echipa spre poziţii mult mai aproape de nivelul lotului de jucători de care dispune.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here