Edi Iordănescu, mulțumit de stagiul de la Brașov / Pregătiți pentru retur

367

Pandurii a profitat de perioada de întrerupere a campionatului, perioadă în care echipa națională a disputat meciurile de calificare la Campionatul European de anul viitor, Edi Iordănescu cantonând formaţia la Brașov pentru încărcarea bateriilor.

După ce a terminat en-fanfare turul sezonului regulat, cu o victorie contra Viitorului și cu o prezență în imediata apropiere a podiumului, Pandurii a trecut din nou la munca grea, la o ședință prelungită de pregătire fizică. Edi Iordănescu a ales din nou Brașovul, iar jucătorii Pandurilor au avut parte de o săptămână foarte grea, în care antrenorul a dorit să își încarce jucătorii pentru ceea ce va urma în partea a doua a sezonului regulat, una pe care tehnicianul o vede mult mai aprig disputată, mai încrâncenată decât prima.

Util și fără joc amical
Deși Edi Iordănescu și-ar fi dorit să închidă acest stagiu de verificare cu un joc amical, Pandurii nu a avut parte de un astfel de test. A existat la un moment dat varianta unui amical contra bulgarilor de la Ludogorets, dar antrenorul Pandurilor a considerat că s-ar fi pus în pericol programul pregătirii fizice și a căutat variante locale. Cum nu s-a găsit nicio echipă din România disponibilă a juca un amical sâmbătă, Pandurii au încheiat stagiul fără joc de verificare, ci cu un joc școală, disputat între jucătorii grupării gorjene: “Amical nu am jucat pentru că nu am găsit o echipă de Liga a 2-a sau a 3-a din zonă care să fie disponibilă. Doream să jucăm un meci amical, însă am renunţat. Staff-ul nostru a decis să facă un joc şcoală între jucătorii din echipa noastră, ceea ce a fost foarte bine. Am evitat şi posibile accidentări ce puteau fi suferite în timpul unui amical cu o altă echipă”, a declarat Adelin Şolea, directorul sportiv al Pandurilor. Pentru a compensa lipsa jocului amical de la Brașov, conducerea Pandurilor s-a gândit să apeleze la o variantă gorjeană la jumătatea acestei săptămâni: “Probabil miercuri vom juca un meci de verificare cu Minerul Motru. Jocul va fi la Târgu-Jiu, însă nu e totul parafat”, a mai declarat Şolea.

“Băieții au răspuns bine”
Edi Iordănescu s-a arătat mulțumit de felul în care elevii săi au răspuns solicitărilor sale, antrenamente pe care le-a considerat solicitante: “A fost o perioadă foarte utilă. Am încercat să o gestionăm în aşa fel încât să ne ajute pentru partea de retur. În plus, am încercat să recuperăm din jucătorii cu probleme medicale. Echipa a răspuns foarte bine, băieţii s-au implicat şi au răspuns bine în ciuda faptului că antrenamentele au fost în mare parte solicitante”, a declarat Edi Iordănescu, antrenorul echipei târgujiene. Acesta se poate acum declara mulțumit și de faptul că lotul este oarecum uniform și în ceea ce privește nivelul pregătirii fizice.

Revin Vasiljevic și Wellington
În lotul pe care Pandurii l-a deplasat la Brașov s-au aflat și doi jucători care au fost accidentați în ultima vreme. Este vorba de Nikola Vasiljevic, care s-a accidentat grav în cantonamentul din Olanda și care a suferit o operație la genunchi, și Carlos Wellington, care a fost sâcâit mai mereu de probleme musculare și care a apucat să joace doar în trei meciuri pentru gorjeni. Dacă Wellington încă lucrează separat, supriza cea mare o reprezintă recuperarea sârbului, Vasiljevic antrenându-se cot la cot cu colegii săi: “Wellington a intrat la antrenamente, nu face alături de restul grupului, dar lucrează cu mingea. E un semn bun, sper să-şi revină cât mai repede şi să reintre în planurile antrenorului pentru că avem nevoie de jucători apţi. Vasiljevic a intrat în programul normal, ceea ce este foarte bine”, a declarat Adelin Şolea.

Revin mâine la antrenamente
După o săptămână de tras la galere, jucătorii echipei gorjene au primit câteva zile libere din partea antrenorului. Nu prea multe însă, Edi Iordănescu stabilind reunirea echipei pentru reluarea pregătirilor pentru meciul cu Timișoara pentru marți, la ora 11.00. Antrenamentele se vor desfășura în continuare la Târgu-Jiu, echipa și-a mutat deja cartierul general la sediul Centrului de Copii și Juniori al clubului, acolo unde beneficiază de vestiare la fel de bine echipate ca și cele pe care au fost nevoiți să le evacueze pentru ca vechiul stadion să poată fi demolat.
Tot marți, jucătorii Pandurilor vor participa și la filmările unui spot de promovare a Cupei Ligii, o acțiune la care echipa gorjeană a fost solicitată să participe de către Liga Profesionistă de Fotbal în ciuda faptului că trupa lui Edi Iordănescu a părăsit competiția în acest sezon, eliminată fiind de Dinamo.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here