Edi Iordănescu, mulțumit de îndeplinirea obiectivului / “Mai bine mai târziu decât deloc!”

292

Pandurii lui Edi Iordănescu răsuflă ușurați, cu o etapă înaintea finalului nu mai au apăsarea rezultatului care poate afecta viitorul echipei, partida din Giulești devenind acum importantă doar prin prisma faptului că echipa gorjeană, cu o victorie în fața Rapidului, coroborată și cu rezultate defavorabile Viitorului și Iașiului, ar putea termina sezonul pe locul 9, ceea ce ar însemna un plus de câteva sute de mii pentru bugetul clubului din drepturile TV.
Revenind la meciul cu CSMS Iași și la victoria categorică a Pandurilor, Edi Iordănescu s-a declarat mulțumit de faptul că, în sfârșit, salvarea de la retrogradare a fost obținută: “Mă bucur că ne-am îndeplinit obiectivul, acesta era cel mai important lucru, având la bază un joc bun, consistent, spectaculos, cu multe ocazii, cu multe goluri. Încununăm acest final de campionat, mă refer la ultimul joc de pe teren propriu. Am terminat cu capul sus. Este important pentru că am reușit în final, cu multa presiune pe care am avut-o, venind și după finala și consumul jocului cu Steaua din finala Cupei Ligii, am reușit să depășim această presiune și să facem un joc, așa cum spuneam, eficient. Ne-am îndeplinit obiectivul, mi-aș fi dorit să îl realizăm mai repede, dar nu s-a întâmplat. Mai bine mai târziu decât deloc, important e că Pandurii va fi la anul din nou pe prima scenă. Felicit întregul lot, pe toți! Și cei care nu au fost acum în lot, și pe cei care au jucat fiecare minut pentru această echipă”, a declarat fiul “Generalului”.

Absent la aniversare, ca și la botez
Antrenorul Edi Iordănescu a ținut să dedice victoria din meciul cu CSMS Iași fiului său, Luca, chiar în ziua meciului cel mai mic din familia Iordănescu împlinind cinci ani. Tehnicianul Pandurilor nu a ajuns la aniversare și a ținut să arate ce înseamnă sacrificiul pe altarul fotbalului explicând cum a ratat și botezul fiului său: “Nu în ultimul rând vreau să dedic această victorie familiei, dar în special băiețelului meu, Luca. Azi (n. red.: duminică) face cinci ani, am marcat cinci goluri de ziua lui și i-o dedic pentru că nu am putut să fiu alături de el, sigur nu voi putea ajunge pentru că luni dimineața avem antrenament și trebuie să fiu aici. Paradoxul face că nu am putut să fiu nici la botezul lui. Eram la Steaua și am avut o deplasare de Europa League, botezul a fost programat și nu am putut să ajung. Asta înseamnă compromisul, asta înseamnă o meserie frumoasă, dar cu foarte multe momente grele”, a mai declarat tehnicianul Pandurilor.

Vacanță scurtă
Pandurii vor intra în vacanță imediat după terminarea partidei din Giulești, antrenorul Edi Iordănescu fiind nevoit apoi să-i cheme din nou la treabă pe jucători extrem de repede, campionatul următor începând pe 10 iulie. “După meciul din Giulești vom intra direct în vacanță. Vom merge acolo să jucăm. Am stabilit și programul pregătirilor de vară. Știam că ne vom îndeplini obiectivul și am stabilit reunirea pe data de 8 iunie. Vacanța e foarte scurtă. E adevărat că nu vom pierde foarte mult din punct de vedere fizic pentru că nu e timpul foarte lung, dar pierzând jucători și aducând foarte mulți jucători e greu să fim atât de competitivi la început de sezon pe cât ne-am dori. Ne bucurăm însă de aceste momente și apoi ne vom concentra pe ce vom construi să fim bine la începutul viitorului sezon”, a anunțat Edi Iordănescu. Acesta a mai precizat că Pandurii va avea în această vară un stagiu de pregătire în Olanda.

Edi nu agreează sistemul play-off/play-out
Din sezonul următor, unul în care Liga 1 va avea doar 14 echipe, campionatul intern se va desfășura după un sistem nou, cu play-off și play-out. Antrenorul Pandurilor nu este printre susținătorii acestei idei, însă va trebui să se conformeze. Edi Iordănescu explică și de ce crede că un campionat cu doar 14 echipe și cu play-of și play-out nu ar ajuta fotbalul românesc: “Este trist că la anul campionatul nostru va fi mai sărac fără Rapid, fără U Cluj, fără Oțelul Galați. Sunt echipe cu tradiție, cu suporteri, cu orașe în spate. Nu știu dacă această schimbare de sistem competițional este inspirată, nu vreau să critic, vom vedea… Eu am experiența în liga a doua și recunosc că nu am fost foarte încântat. Fotbalul românesc are nevoie de aceste echipe și are nevoie de echipe puternice. Degeaba avem de patru ori Steaua – Dinamo dacă nu este calitate. Nu avem nevoie de cantitate, ci de calitate. Știu că va crește numărul de jocuri, dar asta nu garantează îmbunătățirea calității. Nu știu dacă această reducere a echipelor e bună, chiar dacă s-a votat pentru ea. Poate trebuia să fie făcută în etape, s-a tăiat prea brusc, o treime din echipele din prima ligă au retrogradat”, a declarat antrenorul Pandurilor.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here