Edi Iordănescu le cere elevilor săi cumpătare după succesul de la Cluj / “Greul abia de acum începe”

322

Pandurii a făcut un pas important în ceea ce priveşte îndeplinirea unui prim obiectiv al acestui retur, acela de a se îndepărta de zona periculoasă a clasamentului, însă Edi Iordănescu spune că victoria din faţa CFR-ului trebuie confirmată cu evoluţii bune şi rezultate pe măsură şi în următoarele etape.

Un succes cu 4-0, în deplasare, pe terenul unei foste campioane, ar avea darul de a entuziasma peste poate mulţi dintre jucătorii Ligii 1 şi tocmai de aceea antrenorul Pandurilor nu vrea ca acest succes al echipei sale de la Cluj să fie sărbătorit mai mult decât trebuie, mai ales că încă nu au fost rezolvate toate problemele care au pus trupa gorjeană în postura de a ierna în buza prăpastiei, tremurând cu gândul la retrogradare.
“Vreau să transmit echilibru echipei, trebuie să rămânem echilibrați. Greul abia de acum începe, a fost pasul acela cu CSU Craiova, vedem unde ne duc rezultatele. Eu mă gândesc doar să scoatem echipa cât mai repede din această zonă și să ne depărtăm de subsol, pentru a avea liniște”, a declarat Edi Iordănescu, un antrenor tânăr care dă dovadă că se află cu picioarele pe pământ chiar şi după un prim succes important la cârma echipei gorjene.

Au gestionat bine înfrângerea în faţa Craiovei
Pandurii pornea în confruntarea de la Cluj Napoca cu stigmatul unei noi înfrângeri suferită pe teren propriu, acel 0-1 cu CS U Craiova din prima etapă a returului, iar Edi Iordănescu mărturiseşte că o misiune importantă pe care a avut-o între cele două meciuri a fost aceea de a face echipa şi jucătorii în parte să treacă peste acel eşec: “Îmi felicit echipa, jucătorii pentru rezultat, evoluție, modul cum s-au implicat, atitudine, realizări. A fost un joc de o importanță mare, criza punctelor își pune amprenta asupra noastră. Veneam după un rezultat nefericit cu Craiova, deși jocul a fost consistent și în care am avut ocazii, a fost frustrant să pierdem. S-a creat o stare de spirit pe care a trebuit să o gestionăm bine, să transmitem încredere jucătorilor și să scoatem maxim la Cluj”, a mai declarat antrenorul principal al Pandurilor.

CFR, un mix de experienţă şi improvizaţie
Învinsă de Pandurii categoric chiar pe terenul ei, CFR Cluj este, în opinia lui Edi Iordănescu, o echipă care încă mai are resurse ţinând cont că în lotul lui Eugen Trică se mai află jucători care au evoluat pentru ardeleni în cupele europene, precum: Deac, Chanturia, Camora sau Tade: “Mă bucură rezultatul, în ciuda problemelor de lot pe care CFR-ul le are nu mă așteptam la un joc ușor pentru că primul unsprezece a fost competitiv, cu 4-5 jucători care au jucat în cupele europene”, a mai declarat antrenorul pandurilor. Acesta a recunoscut şi că misiunea echipei sale a devenit cu mult mai uşoară din momentul în care Mihai Roman a punctat încă din minutul 2 al întâlnirii din Gruia: “E bine că am marcat în startul meciului, am marcat, a apărut descătușarea și apoi am gestionat bine momentele din joc”, a mai spus Edi Iordănescu.
Tehnicianul echipei gorjene deplânge în acelaşi timp situaţia fotbalului românesc, unul ajuns să-şi renege mult prea repede campionii: “Îmi pare rău și este un regret că fotbalul românesc traversează o perioadă nefericită că o echipă care și CFR-ul, echipă care ne-a făcut să fim mândri în cupele europene”, a declarat Iordănescu jr..

Cu gândul la derby-ul de la Piatra Neamţ
Edi Iordănescu a lăsat deja în spate succesul de la Cluj Napoca şi se gândeşte la modul în care Pandurii va aborda partida de sub Pietricica, cu Ceahlăul Piatra Neamţ, o altă echipă care are emoţii în ceea ce priveşte retrogradarea. Tehnicianul Pandurilor consideră acest meci drept un derby al zonei retrogradării şi tocmai din această cauză spune că jucătorii săi ar trebui să se concentreze pentru a obţine maxim şi de la această partidă: “Trebuie să ne bucurăm de acest meci și apoi să ne concentrăm pe următoarea deplasare, la Piatra Neamț, care va fi un derby, având în vedere situația pe care o avem”, a mai declarat antrenorul Edi Iordănescu.
Ceahlăul se află între cele şase echipe care acum ar face drumul spre liga secundă, moldovenii acumulând 16 puncte după 18 etape din actuala stagiune.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here