Edi Iordănescu își ține în “priză” echipa / “Nu trebuia să cedăm iniţiativa!”

280

Succesul Pandurilor în fața celor de la Poli l-a mulțumit pe Edi Iordănescu, dar evoluția a fost împărțită în două, tehnicianul gorjenilor având destule de reproșat elevilor săi pentru jocul prestat după ce scorul a devenit 3-0.

Seria de opt meciuri fără înfrângere ar fi însemnat mult mai puțin dacă ea nu primea trei puncte din meciul cu Poli. Antrenorul Pandurilor spune că victoria a contat foarte mult nu doar prin prisma celor trei puncte pe care echipa le-a adăugat în clasament, ci și prin cea de perspectivă: “Contează foarte mult aceste trei puncte în economia clasamentului şi ne influenţează foarte mult perspectiva. Au fost două reprize total diferite: prima în care am făcut exact ce trebuia, mai puţin după marcarea golului al treilea. Încet, încet ne-am pierdut concentrarea, asta fiind echivalent cu pierderea organizării de joc şi pierderea agresivităţii şi asta a făcut să primim gol”, a declarat Edi Iordănescu la finalul partidei cu Poli Timișoara. Tehnicianul gorjenilor s-a declarat nemulțumit de felul în care echipa s-a deconcentrat în momentul în care a considerat meciul deja jucat și a menționat că jucătorii și-au primit lecția în vestiar, imediat după joc: “Repriza a doua a fost una care nu m-a mulţumit. Deja am avut o discuţie cu băieţii şi încerc să fac în aşa fel încât ei să conştientizeze că pentru a emite cu adevărat pretenţii pentru obiective importante, trebuie să rămâi concentrat şi organizat nu numai pe toată durata meciului, ci şi de la etapă la etapă. Consider că am greşit felul în care am gestionat din punct de vedere mental. Această relaxare trebuia folosită în favoarea noastră. Nu trebuia să cedăm iniţiativa, cum am făcut noi în repriza a doua. Criticile pe care le-am avut de adus, le-am adus cu uşa închisă în vestiar”, a precizat Edi Iordănescu. Pe de o parte, antrenorul Pandurilor spune că-și înțelege jucătorii, dar crede că doar trecând peste aceste momente de slăbiciune echipa poate face performanțe majore: “Jucătorii și-au dorit victoria și cele trei puncte. Era inevitabil să nu își piardă concentrarea după ce scorul a luat proporții așa repede. Trebuie să eliminăm aceste momente din joc. Consider că jucătorii au greșit. La acel scor, jucătorii trebuiau să folosească acea relaxare în favoarea lor, să joace fotbal și să pună mingea jos, mai ales că nu era presiune”, a mai spus tehnicianul Pandurilor.
În altă ordine de idei, Pandurii a susținut în compania celor de la Poli Timișoara cel de-al 350-lea joc în Liga 1, e drept, unul dintre acestea fiind pierdut la masa verde, fără a se disputa. Pandurii se află la al 11-lea sezon consecutiv în Liga 1, unde în 350 de jocuri a adunat 454 de puncte, a obținut 121 de victorii marcând 394 de goluri, următoarea bornă importantă fiind marcarea golului cu numărul 400, cel mai probabil acesta putând fi înscris în poarta celor de la FC Voluntari, pe 1 noiembrie, la Severin.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here