Edi Iordănescu: “Îmi asum totul, Pandurii Târgu Jiu va fi în play-off!”

254

După ce au avut emoţii până în penultima etapă a sezonului trecut cu retrogradarea, pandurii au alte gânduri pentru noul sezon. Atât preşedintele Narcis Răducan cât şi antrenorul Edi Iordănescu, vorbesc insistent de atingerea obiectivului numit play-off.

Având în vedere că doar 6 echipe din 14 vor ajunge în play-off, obiectivul este destul de dificil de atins. Mai ales că vorbim de o echipă ce a terminat pe locul 9 anul trecut şi a pierdut jucători ca Pintilii, Eric sau Matulevicius.
Dar, în acelaşi timp, au fost şi aduşi Hora, Wellington (care nu a apucat încă să debuteze) şi câteva „pariuri” din străinătate, Khalouta, Vasco, Fillipetto sau Droppa. Debutul este dificil. Diferenţele în pregătire dintre jucători, unii veniţi mai devreme, alţii mai târziu, dar şi startul rapid al camionatului, fiindu-le potrivnice pandurilor.
Cel mai tânăr tehnician din Liga 1, la doar 37 de ani, Edi Iordănescu e convins că poate duce echipa în play-off, adică în lupta pentru cupele europene, într-un an în care Pandurii Târgu Jiu joacă acasă la Severin. “S-au pierdut jucători, au venit jucători foarte mulți care trebuie integrați. Sunt și străini… O parte dintre ei își termină antrenamentul și vin la cursurile de limba română, deci se fac eforturi încercând să-i integrăm, să-i adaptăm și să construim o echipă puternică. Ca și potențial, cred cu tărie că, în ciuda faptului că nu mai avem forța de joc și de organizare pe care am avut-o odată, această echipă are șanse să ajungă cel puțin la nivelul sezonului trecut. Deci, dacă partea negativă este că nu suntem ceea ce am fost, partea pozitivă e că această echipă are acum potențial să ajungă o formație puternică, chiar mai puternică decât cea din sezonul precedent. Pe noi nu ne sperie nimeni. Nici măcar nivelul ca care suntem! Steaua nu ne-a speriat, ne-a dat eventual o lecție de fotbal… Nu ne avantajează nici sistemul competițional, pentru că până în iarnă știm unde suntem, adică în play-off sau play-out, dar eu îmi asum totul atunci când spun că Pandurii își va îndeplini obiectivul. Iar în play-off sper că vom fi deja o echipă mult mai puternică”, spune Edi Iordănescu.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here