Edi Iordănescu deplânge soarta Pandurilor / “Este cea mai grea perioadă pentru Pandurii”

322

Pandurii a remizat cu CSU Craiova în derby-ul Olteniei, a profitat de înfrângerea Stelei și a urcat pe locul 4 în Liga 1, dar situația echipei gorjene este cât se poate de instabilă.

Meciul cu CSU Craiova s-a disputat în condiții deosebite, Pandurii fiind încă sub imperiul declarației date de ministrul Energiei privind tăierea finanțării, în plus echipa lui Edi Iordănescu fiind lipsită la acest joc și de aportul mai multor jucători. “Din păcate, pentru noi am avut multe probleme, am avut șapte jucători indisponibili şi am făcut improvizaţii. Nu am avut cei doi fundaşi laterali dreapta, Unguruşan care s-a accidentat la Tg. Mureş, iar de curând l-am pierdut şi pe Marian Pleaşcă, jucător care este suspect de ruptură. L-am folosit pe Hora, acesta a jucat cu infiltraţii, nu a fost 100%. Ne-au lipsit Vasco, Erico şi Droppa”, a explicat antrenorul Pandurilor problemele de lot care l-au pus în postura de a juca cu Ciucur pe postul de fundaș dreapta, iar ca rezerve i-a avut pe Trocan, Pițian și Șendroiu. Edi Iordănescu a pus remiza realizată și pe seama faptului că a avut în față o echipă care și-a jucat ultima carte în lupta pentru un loc în play-off: “În primul rând, salut efortul echipei care până la final a crezut că putem scoate ceva din acest meci. A fost un joc dificil contra unei echipe care în faţa noastră şi-a jucat ultima şansă de-a fi în play-off. A fost meciul sezonului pentru ei, aşa că au venit motivaţi, determinaţi”, a mai declarat tehnicianul Pandurilor.

La Severin, ca în deplasare
Ca și la meciurile cu Steaua sau Dinamo, Pandurii a evoluat contra Craiovei având stigmatul de a se simți ca o echipă vizitatoare pe terenul considerat propriu. Dintre cei circa 4.000 de spectatori prezenți la meci, probabil mai bine de trei sferturi au avut o simpatie mai mare pentru craioveni, puține fiind momentele în care elevii lui Edi Iordănescu au fost aplaudați și susținuți din tribune: “Jucăm în deplasare meci de meci, aţi văzut şi acum şi nu condamn simpatiile oamenilor, le acceptăm, dar e greu când venim aici şi ne simţim oaspeţi”, a mai declarat antrenorul Pandurilor. Acesta a mai amintit la finalul partidei și de alte lipsuri pe care echipa le are în acest sezon și spune că toate acestea concură la o situație pe care o consideră ca fiind cea mai dificilă din istoria recentă a gorjenilor: “Fac apel să găsim o soluţie pentru terenul de antrenament, problemele musculare vin de acolo. Trebuie să găsim soluţii. Este cea mai grea perioadă pentru Pandurii de când este în Ligă, nu vreau să vă descriu atmosfera din cadrul echipei”, a mai declarat Iordănescu junior.

Principala problemă, menținerea unității grupului
Existând posibilitatea ca Pandurii să nu reușească să termine sezonul, Edi Iordănescu spune că obținerea performanței trece în plan secund, acum principală fiind supraviețuirea: “Pandurii putea, vorbesc la trecut, şi sper ca zilele viitoare să îndrept această afirmaţie şi să se rezolve cumva situaţia, să producă anul acesta cea mai mare performanţă. Ne-am asigurat pe teren prin evoluţie şi rezultate, locul 6, însă prin deciziile care se iau probabil ne asigurăm că nu putem să terminăm mai sus de locul 6. La ce situaţie este şi la ce stare de spirit este la echipă, principala preocupare este să încercăm să ţinem fotbaliştii uniţi încă două luni, să ne prezentăm la jocuri şi să închidem campionatul. Din vară vedem ce se va întâmpla. Există perspectiva cupelor europene care ar asigura un buget pentru următorul an sau doi, dar este trist, tragic să existe riscul să moară o echipă în plină competiţie. Din păcate, provocarea principală rămâne să fim uniţi, să încercăm să scoatem ceva din meciuri. Performanţa există riscul să meargă în plan secund”, a mai declarat Edi Iordănescu.

Drepturile TV, singura rază de speranță
Fără a avea vreun alt sprijin în acest moment, Pandurii așteaptă cu disperare ultima tranșă din drepturile TV, bani care vor trebui să asigure supraviețuirea echipei până la terminarea actualei stagiuni. “Nu avem nicio soluţie fotbalistică să ieşim din această situaţie, nu suntem în perioada de transferuri pentru că dacă eram în perioada de transferuri am fi reacţionat cumva”, a declarat Edi Iordănescu, acesta referindu-se foarte probabil la faptul că vinderea lui Hora în pauza de iarnă, în cazul în care s-ar fi știut despre tăierea finanțării de la CEO de la acea vreme, ar fi adus bani în conturi și liniște pentru echipă pentru acest play-off. Bani de la televiziuni vor veni din nou, însă nu se știe încă dacă aceștia vor fi suficienți pentru a asigura bunul mers al echipei: “Sper să avem finanţarea necesară să mergem în deplasări. Există nişte bani care trebuie să mai vină de la drepturile TV, dar am înţeles că sunt datorii şi nu ştiu câţi vor merge spre jucători”, a încheiat antrenorul echipei gorjene.

Clasament Liga 1:
1. Astra 25 14 8 3 41-28 50
2. Dinamo 25 13 8 4 35-23 47
3. Viitorul 25 13 7 5 48-27 46
4. Pandurii 25 12 8 5 32-25 44
5. Steaua 25 12 7 6 34-24 43
6. CSMS Iași 25 9 9 7 21-24 36
7. ASA Tg. Mureș 25 8 11 6 26-21 35
8. CSU Craiova 25 8 7 10 26-26 31
9. FC Botoșani 25 6 8 11 30-34 26
10. CFR Cluj* 25 8 10 7 30-25 24
11. Poli Timișoara 25 4 10 11 23-35 22
12. FC Voluntari 25 4 9 12 26-41 21
13. Concordia 25 3 8 14 21-44 17
14. Petrolul** 25 2 8 15 17-33 8
* echipă penalizată cu 10 puncte
** echipă penalizată cu 6 puncte
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here