Edi Iordănescu așteaptă vești bune pentru Pandurii – „Important e ca echipa să supravieţuiască, cu mine sau fără mine!”

338

Așa cum era de așteptat, nimic nu s-a mișcat și nici nu se va mișca în privința viitorului echipei de fotbal a Pandurilor până după alegerile locale. Edi Iordănescu încă așteaptă, la fel și transferurile care trebuie făcute la echipă pentru o participare onorabilă în Europa League.

Veștile dinspre cel care a condus Pandurii spre podiumul Ligii 1 în sezonul recent încheiat sunt la fel de puține și inconsistente precum promisiunile conducerii din această perioadă. Edi Iordănescu încă nu a dat răspuns altor echipe ce s-au interesat de serviciile sale în speranța că va putea continua munca la Târgu-Jiu, acolo unde l-ar aștepta o aventură europeană și un stadion nou pe care Pandurii ar putea juca în a doua jumătate a sezonului viitor. Tânărul tehnician se arată măgulit de modul în care, mai ales fanii, și-au arătat în ultima vreme atașamentul față de el și încrederea că el și Pandurii trebuie să continue împreună: „Le mulţumesc tuturor. Am socializat des, nu sunt o persoană rigidă. M-am implicat sentimental. Marele meu regret e că nu ne-am putut bucura lângă oamenii de la Târgu-Jiu. La început am fost întâmpinat cu scepticism, eram conştient că tinereţea mea, fiind debutant la Liga 1 era un anumit risc. Acum lumea are încredere, mă onorează”, a declarat Edi Iordănescu.

Mici, dar la timp
În mod evident, pentru a putea supraviețui și a merge în același timp pe calea performanței, Pandurii trebuie să remodeleze nu doar bugetul, ci și modul în care el va fi folosit. Edi Iordănescu spune că la Pandurii nu vor fi salarii mari, însă pentru a-i putea atrage la Târgu-Jiu pe jucătorii valoroși, „însetați” de performanță, este absolut obligatoriu ca acele salarii să nu mai vină cu întârziere: „Vreau ca salariile mici, aşa cum ar fi trebuie, să le dăm la timp”, a declarat tehnicianul Pandurilor. Acesta mai spune și că, mai importantă decât prezența sa la cârma echipei este ieșirea clubului din acest impas: „Nu vreau ca lumea să-şi pună speranţe, există acest risc că nu voi continua. Voi regreta cel mai tare, însă important e ca echipa să supravieţuiască cu mine sau fără mine. Asta primează, supravieţuirea echipei. Trebuie găsite soluţii pentru a fi depăşită această perioadă grea”, a declarat Edi Iordănescu.

Soluția Hora
Așa cum Budescu era împins de la spate chiar și de colegii de la Astra să plece în China pentru ca ei să-și poată lua salariile, și Ioan Hora reprezintă cea mai simplă soluție pentru conducere de a face rost de bani în scurt timp. Golgheterul Ligii 1 a fost refuzat de Iordănescu senior și ratează Turneul Final al Campionatului European, așa că Pandurii nu mai are de ce să aștepte meciurile României din Franța, cota lui Hora rămânând aceeași și după Euro 2016. „Hora este de vânzare, este obligatoriu să fie pus pe lista de priorităţi pentru a fi vândut. E nevoie de bani, poate fi o reţetă financiară pentru echipă, un colac de salvare pentru echipe temporar. Trebuie să se ia în calcul această opţiune. Are şi el nevoie de această provocare”, a declarat Edi Iordănescu despre plecarea celui pe care l-a reinventat ca fotbalist făcându-l vârf împins din mijlocaș lateral. „Nu mă sperie că pierdem jucători. Când am venit nu era Hora aici, am căutat şi l-am găsit. Dacă ar fi mai mult de 3-4 plecări e o problemă, nu poţi găsi rapid noi jucători care să confirme”, a mai comentat Iordănescu junior foarte posibila despărțire de Ioan Hora, jucător care va intra în ultimul an de contract cu Pandurii începând cu sezonul viitor.

Panduri la comisii
Ultima ședință a Camerei Naționale de Soluționare a Litigiilor din cadrul FRF a avut pe masa de lucru și câteva dosare înaintate de jucători ai Pandurilor. Ciucur, Wellington, Lazar, Nicoară și Mrzljak au depus memorii prin care cer plata datoriilor clubului târgujian, croatul cerând în plus și încetarea raporturilor contractuale. Unele dosare au primit soluții, cu drept de recurs, altele doar amânări, printre acestea fiind și cel al lui Filip Mrzljak, dosar care are un nou termen pe 15 iunie. Pentru Pandurii ar fi o lovitură grea să piardă un jucător precum Mrzljak, acesta fiind sub contract cu gorjenii și unul dintre fotbaliștii din vânzarea căruia s-ar putea obține bani frumoși.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here