Edi Iordănescu: “Ăsta-i fotbalul, te pedepsește!”

253

Două meciuri foarte proaste făcute de Pandurii au șters cu buretele aproape tot ce se construise în perioada de iarnă și în primele partide disputate în 2015. Edi Iordănescu spune că echipa s-a întors la vechiul statut, de echipă care trebuie să asude pentru evitarea retrogradării.

După un 0-4 a venit și un sec și usturător 0-1 pe teren propriu contra unei echipe care abia și-a trecut în cont primul succes din 2015, iar Pandurii este din nou între echipele care trebuie să muncească din greu pentru a-și asigura și pentru sezonul următor un loc sub soarele Ligii 1. Înfrângerea din meciul cu Gaz Metan Mediaș are mai multe cauze, în opinia antrenorului Edi Iordănescu, una dintre acestea fiind infatuarea jucătorilor, care prea repede s-au văzut eroii Ligii 1. Antrenorul echipei gorjene pasează și presei o parte din această vină: “E o situație delicată, în decurs de doar șapte zile am reușit să ajungem la poli opuși, să ne întoarcem la 180°. Nu am reușit să gestionăm bine momentele în ciuda faptului că eu i-am îndemnat mereu la calm și echilibru în mediul înconjurător, și mă refer aici la acele laude despre jucători, despre echipă, despre exprimare, despre potențialul acestui grup, despre Europa League, despre jucători în număr mare la echipa națională, despre transferuri la Steaua și pe la alte echipe, toate ne-au făcut foarte rău. Rămân la părerea că aceste laude în mod excesiv care au făcut mult rău. Ele au fost pe bună dreptate, dar când a început să se vorbească de echipa națională, de transferuri pe milioane, jucători care vor pleca și se vor da milioane pe ei, e clar că e greu ca jucătorii să gestioneze aceste momente. Noi am încercat să-i reechilibrăm, să stăm de vorbă cu ei, au fost multe discuții cu grupul, dar și individuale. Este inevitabil ca atunci când deschizi televizorul și te laudă, citești ziarul și te laudă să devii superficial, însă fiind zilnic cu ei am simțit pe lângă această stare de relaxare, i-am simțit consumați mental și fizic”, a argumentat Edi Iordănescu.

Fazele fixe, o problemă
Cândva redutabili la fazele fixe, măcar la cele din careurile adverse, acum Pandurii sunt în suferință mare la acest capitol. În meciul cu Gaz Metan Mediaș au arătat ambele fețe ale neputinței. În vreme ce în ofensivă au irosit una după alta ocaziile de a pune în pericol poarta adversă, în propriul careu Pandurii a fost visătoare, iar singura șansă reală a oaspeților s-a concretizat într-un gol de trei puncte pentru medieșeni. “În ceea ce privește acest joc, este clar, nu am reușit să depășim momentul Viitorul, a fost un joc pe care l-am dominat 99% , dar în multe momente într-un mod haotic, lipsiți de claritate, lipsiți de idei, împotriva unui adversar care s-a pus pe două linii. Asta au făcut tot jocul, iar noi nu am găsit soluții să reușim să-i deschidem. Am încercat să reacționez și de pe bancă, am schimbat și sistemul, am băgat doi atacanți, să avem o prezență mai bună la careu. Cred că am avut peste 30 de faze fixe, momente statice și nu am reușit să marcăm, iar adversarul a avut una sau două situații din care în una a marcat”, s-a plâns Edi Iordănescu după meciul pierdut de gorjeni în fața celor de la Gaz Metan Mediaș, un meci care a avut un singur sens, dar în care Pandurii nu s-au aflat decât extrem de rar aproape de gol. “Ăsta-i fotbalul, te pedepsește și în momentul de față trebuie să recunoaștem că ne-am întors ceea ce arătam în turul campionatului”, a mai concluzionat antrenorul pandurilor, Edi Iordănescu.

Pauza aduce speranța redresării
Campionatul intern propune o pauză în care echipa națională are programat un joc contra celor din Insulele Feroe, iar această pauză pare să fie extrem de binevenită pentru o echipă groggy, așa cum arată acum Pandurii: “Am luat-o de la capăt și nu e ceea ce ne dorim, dar eu mizez foarte mult pe perioada următoare.
Campionatul e întrerupt, poate cade foarte bine, poate cu puțin noroc dacă pica mai devreme era și mai bine, ne salva din această situație, însă în această perioadă trebuie să punem capul în pământ, să fim modești, să nu mai stăm cu nasul pe sus. Ne-am trezit la realitate în această săptămână și trebuie să înțelegem că doar prin muncă și seriozitate putem să avem continuitate și să reușim să scoatem echipa din situația în care este. Acesta este obiectivul principal”, a mai declarat Edi Iordănescu.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here