Edi Iordănescu, apreciat de Mihai Stoichiță

234

Edi Iordănescu și Mihai Stoichiță nu au avut prilejul să se înfrunte pe terenul de joc, iar antrenorul Petrolului spune că regretă acest lucru pentru că locul fiului selecționerului era pe banca echipei sale și nu în tribună.

Edi Iordănescu a efectuat la meciul cu Petrolul prima dintre cele două etape de suspendare primite după eliminarea de la Iași, motiv pentru care nu a putut da mâna la marginea terenului, înainte și după confruntarea cu echipa ploieșteană, cu unul dintre antrenorii din vechea gardă care-l apreciază, Mihai Stoichiță. Fostul antrenor al Stelei, sub bagheta căruia Edi chiar a jucat în Liga 1, spune că Iordănescu junior și-a pus amprenta pe jocul echipei gorjene și a făcut-o într-un mod pozitiv: „Edi a reușit să fie extrem de atașat de grup, și grupul de el, este ascultat. Este talentat, are un joc frumos, deschis, are și jucători de calitate. Jucătorii au prins gustul tacticii lui și au ajuns unde au ajuns. Acesta este secretul pandurilor, aș vrea să am și eu succesul acesta”, a declarat Mihai Stoichiță la finalul meciului dintre Pandurii și Petrolul, partidă câștigată cu 3-2 de gorjeni.
Dacă la modul general, Stoichiță a lăudat munca făcută de Edi Iordănescu la Pandurii, vis-a-vis de jocul disputat luni seară la Severin antrenorul Petrolului a precizat că evoluând în aceeași manieră, echipa gorjeană nu are șanse să termine sezonul pe podium. Totuși, per ansamblu, Stoichiță spune că Pandurii, cu un efectiv complet și în formă maximă, poate face mai mult decât a făcut împotriva echipei sale: „Dacă joacă la fel ca în meciul cu noi nu au față de primele 3 locuri. Dar au avut meciuri în care și-au arătat forța. Trebuie spus că le-au schimbat jucători, oameni care au schimbat fața jocului în alte partide”, a precizat antrenorul Petrolului.
Legat de faptul că Edi Iordănescu a fost obligat să stea în tribună, Stoichiță, deși este mult mai ponderat în exprimările de pe marginea terenului, îi înțelege pe cei puțin mai impulsivi și consideră inoportune aceste suspendări: „Este exagerat. În alte campionate sunt certuri între arbitrii și antrenori și nu se iau astfel de măsuri. Aici trebuie înțelese viețile antrenorilor și ale arbitrilor. Este evident că o echipă se manifestă altfel cu antrenorul ei pe bancă, deci și Pandurii ar fi avut o altă exprimare cu Edi Iordănescu la marginea terenului”, a mai spus tehnicianul Petrolului.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here