Ed. IT pentru VIITOR un proiect pentru elevii Școlii Gimnaziale ,,Alexandru Ștefulescu”

408

În România, noile tehnologii de informare și comunicare, accesul la TIC (Tehnologia Informației şi Comunicațiilor) rămâne foarte redus. Statisticile Eurostat, publicate în 18 septembrie 2009, arată că în 2007, în România, 43% din familii nu şi-au permis achiziţionarea unui calculator; doar 35% dintre familii aveau un calculator cumpărat prin credit sau leasing. În privinţa competenţelor în informatică, statisticile arată cel mai scăzut nivel în Bulgaria (32%) şi România (29%). Asociaţia „Ateliere Fără Frontiere” din București a gândit un instrument de combatere a situaţiei actuale în domeniul utilizării calculatoarelor, şi anume proiectul ASSOCLIC, care este răspunsul la nevoile de material informatic, prin echiparea cu calculatoare recondiționate a structurilor din România (școli, ONG-uri, biblioteci, etc.), care dezvoltă programe de acces la educație, formare și integrare a persoanelor defavorizate, prin acces la IT&C.
Pentru a facilita accesul elevilor la educație prin intermediul calculatorului, echipa de proiecte a Şcolii Gimnaziale „Alexandru Ştefulescu” din municipiul Tg-Jiu, a reușit ca, prin intermediul proiectului Ed.IT pentru VIITOR, să obțină din partea Asociaţiei Ateliere Fără Frontiere 6 echipamente IT, pentru șase clase, unde își desfășoară activitatea aproximativ 350 de elevi.
Proiectul urmărește ca orele de curs să se desfășoare cu ajutorul calculatorului și al videoproiectorului. Se dorește realizarea unei Biblioteci Virtuale prin achiziționarea de CD-uri care să conțină informații cu reviste școlare, cărți și jocuri educative. De asemenea, se va edita revista clasei, iar elevii vor lucra pe calculator la editarea unor articole, urmând ca acestea să apară în presa locală, în revista şcolii sau în diverse publicaţii.
,,Proiectul este un real succes. Dorim să realizăm obiectivele proiectului 100%, să convingem finanțatorii de seriozitatea și profesionalismul cadrelor didactice care lucrează în școala noastră, iar în luna martie sau aprilie, când se va deschide prima linie de finanțare cu echipamente IT din anul 2014, de către Asociația „Ateliere Fără Frontiere”, proiectul Ed. IT pentru VIITOR să ne mai aducă încă 7-8 echipamente IT”, a precizat d-na Torop Delia Valerica, coordonatoarea proiectului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here