Ecotic și UZPR au lansat concursul ,,Jurnalism pentru un mediu curat”

572

Ecotic împreună cu Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România a lansat concursul ,,Jurnalism pentru un mediu curat”, dedicat jurnaliștilor și oamenilor de presă din România.

Concursul se desfășoară pe o perioadă de 3 luni, timp în care jurnaliștii pot realiza și înscrie materiale de presă. Obiectivul acestui concurs este susținerea și dezvoltarea jurnalismului de mediu în România și informarea corectă a publicului privind temele legate de protecția mediului și utilizarea eficientă a resurselor in contextul economiei circulare. Perioada de desfășurare a concursului este 21 martie – 28 iunie 2024.
Concursul ,,Jurnalism pentru un mediu curat” se adresează jurnaliștilor, reporterilor, vloggerilor sau bloggerilor care realizeaza materiale de presă urmărind temele propuse de organizatori. Orice material poate fi înscris în concurs atât timp cât abordeaza o temă propusă de organizatori, aici ne referim la: articole, fotoreportaje, bloguri, vloguri, videoreportaje, podcast-uri, emisiuni radio sau TV. Ecotiv pune la dispoziție pagina www.ecotic.ro/jurnalisti și formularul de înscriere www.ecotic.ro/inscriere-jurnalisti pentru a permite înscrierea materialelor. Tematica de mediu propusă de organizatori este următoarea: Educația de mediu în sistemul de învățământ din România; Economia Circulară; Impactul schimbărilor climatice asupra biodiversității; Dezvoltarea durabilă și planificarea urbană în contextul schimbărilor climatice; Colectarea deșeurilor în România (inclusiv componenta DEEE și DBA); Reciclarea deșeurilor în România (inclusiv componenta DEEE și DBA); Problema gestionării deșeurilor plastice; Bune practici în constientizarea cetățenilor față de problematica de mediu; Rolul energiei regenerabile în combaterea schimbărilor climatice; Reducerea amprentei de carbon. Participanții pot alege una sau mai multe teme despre care pot realiza materiale scrise, foto sau video. Dacă există deja materiale realizate și publicate, pe una dintre temele menționate, acestea pot fi înscrise în concurs. Jurizarea va avea loc în perioada 1 – 2 iulie 2024. Un juriu alcătuit din reprezentanți ai Ecotic și ai Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România va alege trei materiale. Pentru cele mai bune trei materiale de presă, Ecotic oferă trei premii după cum urmează: Locul I – Voucher Altex în valoare de 500 EUR; Locul II – Voucher Altex în valoare de 300 EUR; Locul III – Voucher Altex în valoare de 300 EUR.
C.P.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here