Luni, 6 aprilie 2015, are loc prima ediţie a spectacolului studenţesc EcoStudStar, în Amfiteatrul din zona centrală a oraşului Târgu Jiu, începând cu ora 14.30. Cu sprijinul conducerii Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu şi a Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor, studenţii economişti şi-au propus să arate că nu doar cifrele sunt talentul lor. Ionela Evelina Tomescu, studentă în anul II, spune că acest eveniment a fost gândit ca o invitaţie la un dialog deschis, care se adresează elevilor din judeţ. Pentru a înţelege mai bine conceptul EcoStudStar, Evelina a răspuns câtorva întrebări.
Reporter: Cum a luat naştere ideea acestui spectacol?
Evelina Tomescu: EcoStudStar a fost gândit nu ca un simplu spectacol, ci ca o invitaţie la dialog deschis iniţiată de studenţi, în special adresată elevilor din judeţ. Acţiunea va fi integrată în programul „Student pentru o săptămână”. Vrem să arătăm că viaţa noastră nu se rezumă la sesiuni şi examene, ci că avem posibilitatea de a ne implica în activităţi ce ne valorifică aptitudinile.
Rep.: Care este conceptul care stă la baza EcoStudStar?
E.T.: În „Săptămâna Altfel”, dorinţa noastră este aceea de a oferi elevilor o zi altfel, în care pot arunca o privire asupra vieţii studenţeşti active. Dincolo de dorinţa de a promova acţiunile noastre se află şi intenţia de a le facilita tranziţia de la mediul liceal la mediul universitar, de a le forma o imagine favorabilă asupra universităţii noastre.
Rep.: Cum au privit studenţii ideea unui spectacol de talente?
E.T.: Colegii noştri au fost foarte receptivi şi s-au mobilizat exemplar. Ideea de a organiza un spectacol de o aşa amploare a fost un impuls, o motivaţie pentru a-şi uni forţele şi a oferi ceva frumos publicului. Şi-au arătat astfel şi talentul de buni organizatori de evenimente.
Rep.: Cât de greu a fost să vă mobilizaţi?
E.T.: Munca noastră nu a fost una uşoară. Întreaga activitate organizatorică a fost împărţită în compartimente, au fost numiţi responsabili, iar în spatele acestora a stat o echipă numeroasă. Partea cea mai simplă a fost alcătuirea programului artistic, deoarece Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor nu duce lipsă de talente.
Rep.: Ce ne va oferi EcoStudStar?
E.T.: Spectacolul nostru va oferi momente artistice variate, pentru toate gusturile. Publicul nostru se va bucura de voci extraordinare, atât în ceea ce priveşte muzica uşoară, cât şi folclorul, de dansuri şi joc popular şi chiar de momente de aerobic oferite de studenţii noştri activi. Vor putea fi admirate şi expoziţii de tablouri şi handmade-uri. De asemenea, avem câteva surprize şi pentru spectatori, care vor putea câştiga numeroase premii la tombolă.
Rep.: O acţiune de asemenea amploare nu este uşor de realizat. Aţi beneficiat de sprijin în ceea ce aţi întreprins?
E.T.: Bineînţeles că dorinţa noastră nu ar fi fost suficientă pentru a da contur spectacolului, ci am avut nevoie şi de diverse resurse. În acest sens, am beneficiat de un buget alocat din fondurile universităţii, dar şi de sprijin personal din partea conducerii Universităţii, precum şi de ajutor din partea a mai multor sponsori, cărora le mulţumim pentru bunăvoinţă.
Rep.: Ce aşteptări există de la acest spectacol?
E.T.: Sperăm că EcoStudStar va fi o acţiune reuşită şi că vom lăsa o impresie bună publicului.
De asemenea, ne dorim ca spectacolul să devină o tradiţie şi să fie organizat şi în anii următori. Ne aşteptăm ca tot efortul nostru să fie răsplătit de aplauzele a cât mai multor spectatori.
A consemnat Minodora SUCEA