Economisește energie și apă cu mașinile de spălat Samsung: grijă pentru mediu și portofel

573

Spălarea rufelor poate consuma multă apă și electricitate, deci cum poți economisi energie atunci când îți cureți hainele? Cu o mașină de spălat eficientă din punct de vedere energetic, bineînțeles. Iată cum te poate ajuta o mașină de spălat Samsung să consumi mai puțină energie și apă fără a compromite calitatea și performanța rezultatelor!

În ce constă eficiența energetică a unei mașini de spălat?

Eficiența energetică vizează optimizarea consumului de energie, începând de la temperatura apei și până la cantitatea de apă utilizată pentru fiecare sarcină. O proporție semnificativă a consumului de electricitate al unei mașini de spălat rufe derivă din procesul de încălzire a apei. Astfel, mașinile care reușesc să spele rufele la temperaturi mai reduse sunt considerate a fi eficiente din punct de vedere energetic.

Mai mult, numeroase modele beneficiază de tehnologii avansate, precum sisteme de senzori care detectează volumul sarcinii și reglează automat cantitatea de apă necesară. În acest mod, mașinile de spălat pot să realizeze economii semnificative atât în ceea ce privește apa, cât și energia electrică consumată.

Eficiența energetică a mașinilor de spălat Samsung

Cu o abordare inovatoare, mașinile de spălat Samsung Bespoke redefinesc standardul în domeniul spălării rufelor, oferind atât rezultate impecabile, cât și o eficiență remarcabilă în consumul de energie. Fiecare model este conceput pentru a integra tehnologii avansate menite să minimizeze consumul de apă și cel de electricitate. Iată tehnologiile încorporate în mașinile de spălat Samsung care pot să reducă impactul asupra mediului și să-ți ofere o eficiență energetică fără compromisuri.

SmartThings

Cu ajutorul aplicației SmartThings, poți monitoriza și reduce consumul de energie al mașinii tale de spălat. Funcția AI Energy îți permite să verifici cu ușurință consumul de energie și să calculezi valoarea estimată a facturii de electricitate.

AI Bubble

Această tehnologie combină aerul, apa și detergentul pentru a crea bule care pot îndepărta cu 24% mai multă murdărie chiar și la temperaturi scăzute. Utilizarea acestei tehnologii poate economisi până la 70% energie, contribuind astfel la reducerea facturilor de energie.

AI Wash

Funcția optimizează consumul de apă și detergent. Aceasta folosește detectarea avansată pentru a identifica greutatea și suplețea țesăturii, monitorizând în același timp nivelul de murdărie. Prin ajustarea timpilor de înmuiere, clătire și centrifugare, se poate economisi atât energie, cât și apă.

Less Microfiber

Samsung a luat în considerare și aspectul de mediu, prin implementarea programului Less Microfiber. Acesta este un efort colaborativ între Samsung, Ocean Wise Plastics Lab și Patagonia pentru a găsi soluții la problema eliminării microfibrelor. Programul de spălare special conceput de Samsung reduce cu până la 54% eliberarea de microfibre, contribuind astfel la protejarea mediului și a oceanelor.

Vrei să reduci consumul de energie?

Dacă deții deja o mașină de spălat eco-friendly, ești pe drumul cel bun pentru a reduce consumul de energie. Cu toate acestea, există câteva strategii pe care le poți adopta pentru a economisi și mai mult.

Află care este cel mai potrivit moment pentru a-ți spăla hainele

Orele de vârf sunt calculate în funcție de cerere, ceea ce înseamnă că, odată cu creșterea numărului de persoane care utilizează energie electrică, prețul electricității este mai mare. Cea mai avantajoasă perioadă de utilizare a energiei electrice va fi în afara orelor de vârf, de obicei între orele 22:00 și 7:00. Prin ajustarea programului de spălare a rufelor, poți economisi bani, dar și să contribui la reducerea impactului asupra rețelei de energie electrică, acest lucru fiind benefic pentru întreaga comunitate.

Spală rufele puțin murdare la temperaturi mai mici

Încălzirea apei necesită o cantitate considerabilă de energie. Astfel, prin reducerea temperaturii de spălare, poți economisi o cantitate semnificativă de energie. În plus, dacă ai o mașină de spălat Samsung care încorporează tehnologia AI EcoBubble, poți avea siguranța că rufele tale vor fi proaspete și curate – economisind până la 70% din energie.

Redu numărul de spălări pe care le efectuezi în fiecare săptămână

Procesul este simplu: mașina de spălat consumă o cantitate similară de energie indiferent de cât de plină este, așa că este mai eficient să o umpli complet în loc să speli mai multe încărcături mici. Astfel, poți economisi atât energie, dar și timp.

Folosește viteze mari de centrifugare pentru a reduce timpul de uscare

De ce? Vitezele mai mari de centrifugare asigură eliminarea unei cantități mai mari de apă, iar rufele vor fi mai puțin umede în momentul în care vor ajunge în uscător. Cu cât rufele sunt mai puțin umede, cu atât uscătorul are nevoie de mai puțină energie pentru a usca complet hainele.

Mașinile de spălat Samsung nu doar că îți curăță hainele eficient, dar economisesc și energie și apă, având grijă atât de mediu cât și de portofelul tău. Prin urmare, dacă dorești să reduci consumul de energie și să contribui la protejarea mediului, alege să îți speli rufele la temperaturi mai mici, să folosești viteze mari de centrifugare și să reduci numărul de spălări săptămânale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here