Economia locală şi investitorul strategic

298

ramescuOmul de afaceri motrean Mihai Râmescu a devenit, înaintea tuturor previziunilor un personaj important şi emblematic pentru municipiul Motru. Născut într-o zi de 9 ianuarie, el a respectat în toată evoluţia economică, socială şi personală, impactul muncii şi al bunei credinţe, graţie cărora a confirmat că omul sfinţeşte locul.

Produsele firmei sale au devenit un brand nu numai pentru Motru, ci şi pentru judeţul Gorj, iar realizările sale arhitecturale îl califică drept o personalitate cu rafinament citadin. Nu prin faptul că are restaurante, supermarketuri personale, sau că face totul cu simţ estetic şi cu bun gust, trebuie citat într-un cotidian judeţean Mihai Râmescu, pentru că omul a afirmat clar că s-a săturat de publicitate şi că de multe ori nu mai are nevoie de ea, ci pentru ceea ce face în domeniul social. Mihai Râmescu întreţine o bază sportivă pe cheltuială proprie, care vara funcţionează ca teren de tenis şi iarna ca patinoar, acolo unde intrarea este liberă, iar beneficiile s-au văzut deja: municipiul Motru este prins în circuitele naţionale de tenis de câmp ale României. Acelaşi Râmescu susţine competiţiile sportive de masă la fotbal în sală, la atletism şi alte sporturi în care copiii sunt pe primul loc. toate aceste lucruri se întâmplă pe banii lui, la fel cum se întâmplă lansarea unor talente de muzică populară, sau susţinerea unor copii bolnavi.

Trebuie remarcat, însă, şi altceva: modestia şi simplitatea acestui investitor strategic pentru spaţiul economic motrean este susţinută şi de faptul că în familia Râmescu toată lumea munceşte – tatăl Mihai, mama Maria, fiica Valentina şi feciorul Săndel. De multe ori intră în competiţie unul cu altul, ca într-un test de management de familie.

Peste 400 de oameni din municipiul Motru au carte de muncă la una din firmele lui Mihai Râmescu şi niciunul dintre angajaţi nu s-a plâns că n-ar fi bine plătit sau că n-ar fi primit ajutor atunci când a avut nevoi esenţiale. Probabil că de aceea Bunul Dumnezeu i-a oferit şansa de a fi pentru motreni un punct de sprijin şi Mihai respectă darurile Cerului şi ale Pământului cu sfinţenie, la fel cum respectă şi preţuieşte oamenii de lângă el, de aproape şi de departe. Întâmplător, sau nu, acei oameni ştiu şi când este ziua lui, la fel cum ştiu că în toate magazinele sale domneşte respectul pentru client, pentru produs şi pentru societate.

Constantin Bunilă

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here