Economia la fondul de salarii pe 2020 din CEO, reclamată ministrului Economiei

1865

Este economie la fondul de salarii în CE Oltenia, pe anul trecut, bani care trebuie împărțiți în mod egal tuturor angajaților. O spune un lider sindical din companie, făcând referire la art.153, al.1 din CCM, valabil pe 2020. Banii nu s-au pus până acum în discuție, iar Nicu Bunoaica consideră că sunt bani suficienți de împărțit, deoarece a fost pandemie, salariații fiind plătiți cu 75 la sută de către Guvern, fiind în șomaj tehnic, de asemenea, s-au operat pensionări în număr de 800 și s-au acordat concedii medicale fără număr.

Nicu Bunoaica, liderul Sindicatului Solidaritatea 2013, a sesizat Directoratul CEO, Ministerul Muncii, Ministerul Energiei și Corpul de Control al premierului pentru că nu se împarte economia la fondul de salarii al companiei, pentru anul trecut.
În opinia sindicalistului această problema trebuia pusă în discuția Comisiei Mixte încă din noiembrie 2020, dar acest lucru s-ar fi mușamalizat.
Bunoaica dă vina și pe sindicatele mari care sunt detașate de acest aspect, pe motiv că ar fi aservite administrației.
În urma sesizării lui Bunoaica, s-a anunțat întrunirea vineri, la ora 10.00, a Comisiei Mixte a CEO pentru a se discuta art.153, al.1 din CCM.
,,Eu cred că economia la fondul de salarii trebuie să fie mai mare decât în 2019.
Asta pentru că a fost pandemie, salariații au fost în șomaj tehnic, nu s-a asigurat nici transportul angajaților, iar 800 de persoane au ieșit la pensie. Aștept să vedem ce se va stabili în Comisia Mixtă Administrație-Sindicate”, a declarat Bunoaica.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here