Economia la fondul de salarii, în pericol de a nu se vira angajaților! Protest la CEO

144

Blocarea conturilor CE Oltenia, procedură inițiată la cererea CS Pandurii Lignitul Târgu-Jiu, club administrat de Marin Golea, lider sindical din FNME, pune în pericol atribuirea economiei la fondul de salarii pentru cei peste 13.300 de angajați ai companiei. Mai exact,  spun lideri de sindicat, salariații ar putea să nu primească cei 700 de lei din economia la fondul de salarii, bani care s-a stabilit să le intre în conturi săptămâna viitoare, deoarece CEO are conturile blocate pentru cotizația societății datorată clubului de fotbal. Liderii sindicali au ridicat această problemă joi, la întâlnirea cu administrația CEO, lovindu-se de un refuz al FNME, care susține procedura lichidatorului judiciar al CS Pandurii Lignitul Târgu-Jiu. Câteva ore mai târziu, șapte salariați ai companiei, printre aceștia fiind liderul sindical Nicu Bunoaica, au luat decizia să protesteze în fața companiei încercând astfel o deblocare a situației.

Federațiile sindicale s-au împărțit, de altfel, în două pe problema blocării conturilor CEO de către lichidatorul judiciar al CS Pandurii Lignitul. FNME susține recuperarea banilor pentru clubul de fotbal pe baza popririi făcute pe conturile companiei, în timp ce restul federațiilor vor ca conturile CEO să fie deblocate pentru a se putea vira salariaților economia la fondul de salarii. Problema conturilor se va rediscuta săptămâna viitoare la Comisia Mixtă.

CEO are, de luna trecută, conturile blocate şi s-a plâns prin șefii ei, din prima, de problemele pe care le generează această acţiune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here