ECOlimpiada elevilor şi-a desemnat câştigătorii: De la Gorj nu a câştigat nimeni!

145

Proiectul educaţional ECOlimpiada elevilor şi-a desemnat cei 25 de câştigători, după cinci luni de activităţi intensive pe teme ecologice. 15 elevi din mai multe şcoli din Gorj au participat la olimpiadă, însă din păcate niciunul dintre aceştia nu a acumulat punctajul necesar pentru a se afla printre câştigătorii locului I, II şi III.

Mai mulţi elevi de la Şcoala Generală „Gheorghe Tătărăscu”, Şcoala Generală „Constantin Săvoiu”, C.N. „Tudor Vladimirescu”, C.N. „Spiru Haret” şi Şcoala Generală „Alexandru Ştefulescu”, au participat la ECOlimpiada elevilor. Din păcate, creaţiile lor nu au acumulat punctajul necesar pentru a se afla printre câştigătorii premiilor puse la bătaie de către organizatori.
Iniţiativa organizării acestei olimpiade, aparţinând Eco-Rom Ambalaje şi a fost susţinută de Ministerul Educaţiei Naţionale. S-a desfăşurat în perioada octombrie 2012- februarie 2013, implicând 15.600 de elevi de clasele a III-a şi a IV-a, din 161 de şcoli, din 23 de judeţe. Mai multe componente au stat la baza desfăşurării ECOlimpiadei elevilor. Prima componentă a fost cea didactică, aceasta urmărind educarea elevilor şi stimularea interesului lor faţă de procesul de colectare selectivă, ca mijloc de prezervare a mediului. În cadrul acestei etape, elevii au studiat, timp de două luni, manualul ‘Învăţăm să reciclăm ambalajele!’, alături de învăţătorii lor. Cea de-a doua componentă a proiectului a constat într-un concurs pentru elevi, având ca scop dinamizarea procesului de învăţare prin stimularea competitivităţii la nivel şcolar, local şi naţional. În această etapă, elevii au realizat compuneri în care au dezvoltat creativ ideile desprinse din manual. Din fiecare clasă participantă, învăţătorii au ales cea mai potrivită compunere, conform regulamentului, care să participe în concurs, competiţia desfăşurându-se, în final, între 600 de elevi din toată ţara. Cele mai bune 25 de compuneri vor fi premiate cu aparatură multimedia. De asemenea, clasa şi învăţătorul de unde provine elevul câştigător vor fi premiaţi. Proiectul educaţional ECOlimpiada elevilor se înscrie în programul Eco-Rom Ambalaje de responsabilizare ecologică a populaţiei.

Ce au pierdut elevii gorjeni, participanţi!
Locul I: primii cinci elevi câştigători (cele mai mari cinci punctaje obţinute în urma votului şi jurizării) vor primi câte o tabletă Samsung P3110, Wi-fi, Dual Core, 1 Ghz, gri;
Locul al II-lea: următorii zece câştigători (după locul I), în ordinea descrescătoare a punctajelor din clasament, vor primi câte o cameră foto digitală Samsung ES9.
Locul al III-lea: următorii zece câştigători (după locul al II-lea), în ordinea descrescătoare a punctajelor din clasament, vor primi câte un MP4 Player Philips SA3VBE08R/02.

Ce au pierdut învăţătorii elevilor participanţi!
Învăţătorii elevilor câştigători ai locului I vor primi câte o cameră video Samsung SMX-F70 iar învăţătorii elevilor câştigători ai locurilor II-III vor primi câte o ramă foto digitală Philips SPF1207/10.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here