Ecograf portabil pentru o secție a Spitalului Județean

972

Secția de Neonatologie a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu va fi echipată cu un ecograf portabil.

Organizația Salvați Copiii România şi Fundaţia OMV Petrom dau startul ediţiei a doua a programului „Împreună din prima zi” prin dotarea a încă 16 unități medicale: secții de neonatologie, terapie intensivă neonatală și obstetrică-ginecologie din 12 județe din țară.
Investiția de 1,5 milioane de euro va include dotarea cu echipamente medicale performante de monitorizare a stării de sănătate a nou-născuților. Astfel, nou-născuții cu probleme majore pot primi îngrijire adecvată, fără a pierde timp vital, prin căutarea unor soluții de transfer la spitalele care au aparatura necesară.
Pe listă se află și Spitalul Județean din Târgu Jiu. Anul trecut, Secția de Neonatologie a îngrijit 981 de nou-născuți, dintre care 80 prematuri, arată datele ONG-ului.
„Sistemul de sănătate din România rămâne unul cu multiple vulnerabilități și necesită atenție și implicarea atât a autorităților, cât și a societății civile. Astăzi, diferența dintre viață și o moarte o face calitatea aparaturii medicale, dar și disponibilitatea ei: în multe cazuri unde spitalul nu este dotat corespunzător, timpul pierdut pentru a căuta soluții de transfer într-un centru medical care să aibă un ventilator de suport respirator, de exemplu, se poate transforma într-o dramă pentru familie”, a explicat Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România, într-un comunicat de presă.
Potrivit datelor centralizate la nivelul Uniunii Europene pentru anul 2021, România se află pe locul 2 în UE la capitolul mortalitate infantilă, arată o statistică Eurostat.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here