Echipele de campanie ale USL, în tur electoral de forţă în judeţul Gorj

276

DSCN4005 - BalestiSfârșitul săptămânii trecute și începutul acestei ultime săptămâni de campanie electorală, a însemnat pentru echipele de campanie ale Uniunii Social Liberale un adevărat tur de forță prin localitățile județului. Întâlnirile cu gorjenii au reprezentat fie evenimente importante pentru comunități, fie întâlniri pur electorale, ocazie cu care mesajul de victorie și de mai bine pentru români a răsunat ca o speranță a tuturor celor prezenți.

Duminică dimineața, președintele Consiliului Județean, Ion Călinoiu, împreună cu echipa sa de campanie, din care nu au lipsit parlamentari de Gorj și consilieri județeni sau candidați USL pentru această funcție, s-a deplasat în comuna Polovragi unde a fost primit de primarul Ștefan Făsuiescu, candidat USL pentru un nou mandat. Dialogul sincer cu cetățenii a dovedit că apropierea dintre locuitorii din Polovragi și programele USL nu este una întâmplătoare, ea fiind în primul rând conștientizarea șansei uriașe pe care o are România acum când Guvernul este condus de Victor Ponta, un politician plecat spre marea scenă politică dintr-o comună DSCN4005 - Balesti (1)apropiată, Baia de Fier.

Vizită la Berleşti şi Logreşti

Următorul popas al delegației usl-iste a fost comuna Berlești, acolo unde primarul Maria Dumitrașcu vine pe 10 iunie în fața propriului electorat cu încredere și speranță că obiectivele realizate în perioada 2008-2012 pot fi certitudinea continuării de noi și noi proiecte pentru comuna Berlești. Atitudinea celor prezenți a confirmat că sloganul de campanie al Uniunii Social Liberale ”Continuăm împreună” este pe cât de potrivit, pe atât de realizabil. Sub aceleași auspicii s-a derulat și vizita de la Logrești. Președintele Ion Călinoiu, a fost prezent aici pentru a participa la sfințirea și inaugurarea căminului cultural din satul Frunza. Primarul Ion Băluță, artizanul atâtor obiective realizate în localitate, a ținut să îi informeze pe cei prezenți că, inclusiv acum, în perioadă de campanie electorală, când majoritatea candidaților aleargă prin sate pentru a DSCN4117cere votul cetățenilor, el a obținut aprobare de la București pentru un obiectiv extrem de important, realizarea unui tronson de 11 km de aducțiune de apă și canalizare ce va deservi satele Colțești, Frunza, Tg Logrești, Moșteni și Măru. Finanțarea acestui proiect va fi asigurată în proporție de 25 % de Consiliul Local și de Consiliul Județean, restul de 75 % fiind asigurat de administrația de mediu.

Băleşti şi Alimpeşti, următoarele opriri

Următoarea destinație a echipei de campanie USL, condusă de președintele Ion Călinoiu a fost comuna Bălești. Primarul comunei, Aristică Paicu, împreună cu echipa sa de candidați la Consiliul Local, a mers din poartă în poartă, întâlnindu-se cu alegătorii satelor componente. Mesajul clar transmis băleștenilor a fost acela de unitate în cadrul Uniunii Social Liberale și de colaborare și pe viitor cu administrația județeană condusă de Ion Călinoiu și viitorii consilieri județeni. Tineri și bătrâni, membri, simpatizanți sau simpli alegători, cu toții au dat asigurări de victorie pe 10 iunie, dând în continuare girul aleșilșor USL. Ieri dimineață, comuna Alimpești s-a transformat într-o mare alb-roșie. Tinerii din localitate au împânzit târgul săptămânal și au DSCN4118împărțit materiale electorale cu sigla Uniunii Social Liberale. Printre cei prezenți și-a făcut apariția echipa județeană de campanie USL. Președintele Consiliului Județean, Ion Călinoiu, primarul comunei, Elena Mosor, parlamentari, consilieri județeni și locali dar și candidați pentru aceste funcții, au completat peisajul electoral. Pe scena amenajată, discursurile au sunat mobilizator pentru data de 10 iunie, zi care va decide pentru viitorii patru ani soarta administrațiilor județeană și locale.

Mare de alegători la Roşia de Amaradia

La Roșia de Amaradia, aproape 100 de cetățeni ai localității, împreună cu candidatul USL la funcția de primar, Cristinel Ciocan, au așteptat întâlnirea cu Ion Călinoiu și staff-ul de campanie. Fiecare din cei prezenți a solicitat lămuriri cu privirea la situația nu foarte fericită din comună. După ce au primit lămuriri și asigurări că toate vor fi inventariate și rezolvate în limita posibilităților, locuitorii comunei au dat asigurări de susținere a candidaților USL pe 10 iunie. Ultimul punct al traseului a fost comuna Vladimir. Candidatul pentru funcția de primar, Marius Vijulan, alături de echipa sa și de echipa județeană de campanie au organizat două întâlniri cu locuitorii din două sate ale comunei. Dialogul dintre cei prezenți și candidații USL a fost unul legat de realizările din comună dar mai ales de proiectele ce urmează a fi puse în practică de viitorul primar al comunei, Marius Vijulan, fost viceprimar al localității. Participanții s-au despărțit de candidații USL cu gândul ca pe 10 iunie să se confirme ceea ce timp de mai bine de o lună a fost doar la nivel declarativ: susținere din partea Vladimirului pentru toți candidații USL, atât la nivel local cât și la nivel județean.

M.P.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here