Echipele de baschet și handbal vor rămâne ale Târgu Jiului!

270

Proiectele de modernizare a Complexului Sportiv “Municipal”, ce include atât Stadionul, cât și Sala Sporturilor, au fost pe cale să lase orașul pentru o perioadă de la 1 la 2 ani fără nicio echipă care să evolueze în Târgu Jiu.

Dacă în cazul echipei de fotbal, deși cu puțin efort se puteau găsi și variante mai bune, Pandurii va juca pentru circa un an și jumătate, poate chiar doi, la Severin, echipele de handbal și baschet vor scăpa, din câte se pare, de acest surghiun, chiar dacă, până la îndeplinirea tuturor condițiilor cerute pentru omologare, Energia va trebui să joace câteva meciuri și în sala de la Severin, însă va fi vorba doar de câteva jocuri și nu de o strămutare a grupării pe o perioadă lungă de timp.
Președintele clubului Energia s-a zbătut și a reușit în cele din urmă să obțină ceea ce era firesc, echipele din Târgu-Jiu să rămână ale orașului, chiar dacă vor trebui să evolueze într-o sală mai mică: “Am avut o discuție cu domnul primar și avem, cel puțin la nivel declarativ, tot sprijinul. Ne-am întâlnit ieri (n.red. – marți) la sală, a fost prezent și proiectantul șef, Raul Chiriac, și suntem asigurați de tot sprijinul.
Să vedem cum vor evolua lucrurile. Urmează să încheie contractul, va fi un termen de două luni pentru proiectare și sunt convins că o să mă bucur de tot sprijinul lor și mai departe vedem ce se întâmplă…
Încercăm să dislocăm echipele cât mai puțin la Severin și să jucăm cât mai mult, aici, la Târgu-Jiu, așa cum e și firesc să fie!”, a ținut să precizeze Alin Bădescu.
Mutând parchetul din Sala Polivalentă la Sala de Sport a Școlii Generale nr. 5, Târgu-Jiul va fi cel care va câștiga.
Nu de puține ori, încercarea de a obține organizarea unor turnee s-a lovit de incapacitatea orașului de a oferi două săli de sport omologate, ceea ce, după finalizarea tuturor lucrărilor, ar putea deveni realitate.
Pe lângă faptul că, având un parchet bun, Sala de Sport a Școlii Generale nr. 5 va deveni casa echipelor de baschet și handbal până la finalizarea lucrărilor de la Sala Sporturilor, pe viitor această sală va servi echipelor de juniori: “Sala de la Școala generală nr. 5 o vom aloca ulterior pentru antrenamente și pentru jocurile echipelor secunde și e foarte bine, e exact ce i-ar trebuie acestui oraș, o a doua sală bine echipată.
Dacă proiectul acesta își vede finalitatea, e drept, vor fi și câteva lucruri dificile, în sensul că vom juca și noi la Severin două, trei, patru săptămâni, până vom face sala aceea să fie omologabilă, dar important e să fie! Probabil în doi ani de zile Târgu-Jiul va avea două săli omologate, ceea ce e un lucru foarte bun, iar orașul are nevoie de asta”, a mai precizat președintele clubului Energia, Alin Bădescu.
Disputarea meciurilor de handbal și baschet în Sala de Sport a Școlii Generale nr. 5 este o soluție foarte bună având în vedere și faptul că, în lipsa acesteia, fanii sportului gorjean ar fi putut fi supuși unor dificile alegeri: să meargă la Severin vineri la meciul de fotbal, sâmbătă la cel de handbal sau duminică la cel de baschet? Și asta în condițiile în care o deplasare la Severin nu este la îndemâna tuturor celor care iubesc sportul gorjean.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here