Echipamente medicale de peste două milioane de euro, la Spitalul Orășenesc Rovinari

1427

Primarii harnici se cunosc prin investițiile și atragerile de fonduri europene! Un exemplu în acest sens este repetat în orașul Rovinari, acolo unde edilul Robert Filip continuă să facă numeroase investiții pentru cetățeni, fie din fonduri locale, fie cu finanțări atrase.

Mai precis, reușind accesarea unui proiect pe fonduri europene, primarul Robert Filip a reușit să doteze Spitalul Orășenesc ,,Sf. Ștefan” Rovinari cu aparatură modernă și performantă în valoare de peste două milioane de euro.,,Zilele trecute am recepționat Computerul Tomograf și aparatul RMN, aparatură medicală achiziționată în cadrul proiectului de peste două milioane de euro accesat de Primăria Rovinari pentru spitalul din oraș.Cele două aparate de ultimă generație, în valoare de peste un milion de euro, urmează să primească avizele necesare, urmând a fi puse în funcțiune cât mai repede posibil.De asemenea, au mai sosit o parte din echipamentele medicale pentru Unitatea de Primiri Urgențe, respectiv, un ecograf portabil cu trei sonde, un monitor funcții vitale și un aspirator electric pentru secreții, echipamente ce fac parte dintr-un lot de aparatură medicală în valoare de aproximativ 1,4 milioane lei.
Totodată, vă anunț cu mare bucurie despre faptul că, și lotul de aparatură medicală pentru secția Oftalmologie este complet, iar în curând, la Spitalul din Rovinari se vor putea efectua intervenții și proceduri medicale la fel ca în marile Centre Universitare. Amintesc aici doar câteva dintre aceste echipamente: microscop operator oftalmologic, tomograf ocular, ecograf ocular, masă operatorie, biomicroscop digital cu cameră integrată, aparat facoemulsificare, trusă cataractă și altele. În același timp, pentru secția ginecologie a fost achiziționat un aparat (Ligasure), extrem de util în depistarea și tratarea cancerelor de col uterin. Potrivit medicului Carmen Bărbulescu, cu ajutorul acestui aparat se efectuează conizații și electrorezecții largi a zonelor de transformare maligne. Procedura este folosită în diagnosticul definitiv al leziunilor, pentru a exclude cancerele microinvazive și pentru terapia neoplaziei cervicale (CIN).
Trebuie spus faptul că, în secția de ginecologie a spitalului din Rovinari s-au efectuat deja astfel de intervenții, iar toate pacientele au prezentat o evoluție favorabilă. Astfel de proceduri se mai fac în marile clinici din Cluj, București sau Craiova. Vă reamintesc faptul că, toate echipamentele medicale despre care am vorbit, sunt achiziționate în cadrul unui proiect european cu o valoare totală de peste două milioane de euro fără TVA”, a declarat Robert Filip, primarul orașului Rovinari.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.