Echipamente IT pentru o parte dintre elevii Școlii Gimnaziale Andreești

913

O parte dintre elevii Școlii Gimnaziale Andreești, din comuna Vladimir, au primit ca musafiri colegi mai mari, elevi de liceu din Timișoara și Târgu Jiu, implicați în activitățile proiectului EducaTM, o inițiativă care își propune facilitarea accesului la educație a copiilor cu posibilități materiale limitate. În curtea școlii, cei 20 de copii, alături de părinții lor, au intrat în posesia unor echipamente IT colectate de la persoane fizice și companii, evaluate, reparate și îmbunătățite în vederea donării de membrii EducaTM, cu sprijinul rețelei Interact Timișoara.

”Comuna Vladimir a devenit cea de a 62-a localitate de pe lista destinațiilor de echipamente EducaTM și a fost selectată la sugestia doamnei inspector general școlar, Dana Constantinescu, concretizând legătura cu grupul EducaTM in Gorj, inițiat în cadrul Colegiului Național ”Tudor Vladimirescu” de către prof. Gabriela Nodea și un absolvent al colegiului, Doru Vîlceanu, actualmente programator în Munchen, Germania. Interacțiunea directă dintre copii, mai mici și mai mari, a arătat că ne putem face bucurii unii altora, că, așa cu spunea una dintre beneficiare, ”visurile se mai și îndeplinesc: am visat să primesc de undeva un calculator și acum îl am”, că prin voluntariat în cadrul proiectelor organizațiilor neguvernamentale adolescenții se pot dezvolta personal, profesional, dar și emoțional, rezolvând probleme pe care mediul public nu le poate aborda la nivel de caz individual. Activitățile EducaTM, atât în Gorj, cât și în toată țara vor continua, pentru că există încă multe situații în care copiii nu se pot conecta cu lumea educației prin mijloace online, indiferent dacă ne confruntăm sau nu cu situații excepționale, precum cea reprezentată de pandemie. Un prim pas pe care cele două grupuri de elevi din Timișoara și Târgu Jiu îl pregătesc este un stagiu de vară al nucleului gorjean la centrul de operațiuni EducaTM din capitala Banatului”, au transmis reprezentanții IȘJ Gorj.

EducaTM este o inițiativă de voluntariat derulată din aprilie 2020, sub umbrela Asociației One Source Timișoara, prin care aproape 1000 de echipamente IT au fost distribuite în 632 de localități din 9 județe ale țării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here