Echipajul Școlii Gimnaziale Nr. 1 Albeni – Premiu Special la Concursul Național Călătoria mea interculturală

841

În perioada 22-24 martie 2019 s-a desfășurat la Oradea ediția a VI-a a Concursului Național Călătoria mea interculturală. Județul nostru a fost reprezentat de elevii de la Școalii Gimnaziale Nr. 1 Albeni. Aceștia au fost Scăfaru Titu Sebastian, Vasile Popescu Sorana Theodora și Coancă Mihai- Iorgu. Cei trei copii talentați au avut un program deosebit, cu o încărcătură multiculturală vastă, prezentând deviza după care s-au ghidat: Modelul tău, tinere, sunt chiar eu! Stau chiar în fața ta!
Echipa Formular a pregătit interviul după metoda story-telling, planșe, bannere sugestive, dar și dansuri specifice pentru a ilustra tradițiile etniei de rudari din zona noastră. O parte din copiii implicați au fost și la Olimpiada Istoria și tradițiile minorităților- etapa județeană, fiind pregătiți de domnul profesor Voicu Teodor.
Din această competiție națională au făcut parte copii aparținând diverselor etnii: greci, bulgari, cehi, sași, tătari, ucrainieni, maghiari, sârbi, rromi etc. Au fost peste 30 de echipaje participante, iar fiecare grupă a fost alcătuit din câte trei membri. Totodată, copiii au trebuit să sublinieze specificul intercultural al fiecărei etnii din care fac parte. Profesorii coordonatori au fost Vasile Popescu Ion Sorin și Pânișoară Elena Ștefania.
Doamna prof. Elisabeta Ana Naghi din cadrul Ministerului Educației Naționale a organizat cu multă migală evenimentul alături de autoritățile orădene, iar participanții au fost foarte mulțumiți.
Parada interculturală a avut loc la finalul competiției spre deliciul locuitorilor din Oradea. Suntem siguri că această experiență este una de neuitat, iar elevii vor reveni cu mare plăcere, dacă vor avea ocazia anul următor.
Adresăm mulțumiri și domnului inspector Gîrdu Cristi deoarece a crezut în forțele copiilor, iar când aceștia s-au întors cu premiul special i-a felicitat și a diseminat această activitate luni , 25 martie, la Liceul de Muzică, în cadrul unei noi competiții județene, și anume Diversitatea- o șansă pentru viitor!
Prof. Pânișoară Elena Ștefania
Prof. Vasile Popescu Ion Sorin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here