Echipa PSD, susținută de locuitorii din Albeni pe 6 decembrie

1760

Tinerii din Albeni vor locuri de muncă, vor programe și măsuri de susținere a afacerilor de familie, precum cele din agricultură. Locuitorii comunei s-au bucurat din plin de guvernarea PSD 2017-2019, care le-a oferit posibilitatea de a începe afaceri de familie cu ajutotul cărora au reușit să se înscrie în rândul micilor producători autohtoni. Lucrurile s-au schimbat însă în guvernarea PNL, care a demonstrat că nu pune preț pe produsele românești și i-a abandonat pe agricultori. Ultima lovitură dată de PNL agricultorilor autohtoni a fost închiderea piețelor. Tone de produse eco au ajuns în acest fel la gunoi, stricate, în favoarea marilor lanțuri de magazine, care aduc produse din afara țării. Partidul Social Democrat rămâne fidel românilor. Printre cele mai importante piloane de dezvoltare ale țării, în viziunea PSD, se regăsește agricultura. Iar la acest capitol propune:
• SUSȚINEREA ȘI PROMOVAREA PRODUSELOR AGRO-ALIMENTARE ROMÂNEȘTI: crearea unei platforme care să permită populației să cumpere în primul rând produsele proaspete și de calitate obținute pe plan local, la prețuri rezonabile; promovarea produselor fabricate în România și a serviciilor oferite de firmele care activează pe teritoriul țării noastre.
• ASIGURAREA APEI PENTRU AGRICULTURA ROMÂNEASCĂ: extinderea și reabilitarea sistemului de irigații și a celui anti-grindină; asigurarea apei în mod gratuit până la plantă, astfel încât fermele românești să supraviețuiască și să asigure hrana și în anii următori.
• SUSȚINEREA FERMIERILOR ROMÂNI – SIGURANȚA ALIMENTARĂ, PRIORITATE NAȚIONALĂ: sprijinirea asocierii fermierilor pentru a deveni mai puternici în competiția europeană; majorarea subvențiilor. Astfel, asigurăm venituri sigure pentru producători și menținerea locurilor de muncă în agricultură.
• DEZVOLTAREA FERMELOR ȘI CAPACITĂȚILOR DE PROCESARE DIN ROMÂNIA: condiții avantajoase de creditare pentru afacerile din agricultură; promovarea agriculturii ecologice și produselor tradiționale; înființarea de noi ferme de reproducție în zootehnie.
• RETEHNOLOGIZAREA AGRICULTURII ROMÂNEȘTI: investiții în utilizarea surselor alternative de energie, precum panourile solare sau stațiile de biogaz; stimularea cercetării și inovării în sectoarele zootehnic, vegetal și horticol, concomitent cu îmbunătățirea ecosistemelor acvatice.
M.P.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here