EAT RIGHT, BE SMART! Mănâncă sănătos, fii deștept!

297

2015-1-SE01-KA219-012274_5
Proiectul, Erasmus+ ,Mănâncă sănătos, fii deștept!, este în al doilea an de desfășurare la C.N. Tudor Vladimirescu, Tțrgu-Jiu. Pe parcursul celor doi ani de desfășurare elevi și profesori ajutați de părinți și sprijiniți de conducerea școlii au desfășurat activități prin care au înțeles mai bine că ești ceea ce mănânci, că în zilele noastre trebuie să fim niște consumatori informați, că educația pentru o viață sănătoasă trebuie să ocupe un loc foarte important. Partneri în acest proiect le-au fost elevi și profesori din alte șase țări europene: Storåskolan, Suedia, Silute r. Juknaiciu pagrindine Mokykla, Lituania, Liceo delle Scienze Umane “E.GIANTURCO”, Italia, Albrecht-Dürer Mittelschule Hassfurt, Germania, EB23 Conego J.J.G. Andrade, Portugalia, ISMAIL ADILE AVCAN IHO, Turcia.
Împreună au realizat următoarele produse finale: Cartea de rețete tradiționale: Eat right. Be smart!, pagina e-twinning, caietul de activități pentru orele de limba engleză, calendarul Alimentelor sănătoase, website-ul: www.eatrightbesmart.eu precum și broșura despre aditivi și reglementări europene în domeniul alimentelor: Food Additives. Realizarea acestor materiale a presupus lucrul în echipă, exersarea limbii engleze, deprinderilor I.T., precum și îmbogățirea cunoștințelor științifice. Activitățile locale au debutat cu realizarea unui chestionar de către instituția noastră,chestionar ce a fost aplicat în toate instituțiile europene partenere și a continuat cu alte activități în vederea realizării produselor finale. Remarcăm aici activitățile recente pe cele din Săptămâna Altfel, când cantina școlii a devenit spațiul pentru multe clase de elevi care au dorit să încerce să gătească rețete de mâncăruri sănătoase.
Activitățile de învățare din Italia, Germania, Lituania au adus laolaltă elevi și profesori europeni care au lucrat în echipe legat de tema proiectului, au realizat un real schimb de bune practici în domeniul educației, au exersat și prețuit mai mult valorile europene.
Prof coordonator: Teodora Dragotă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here