După zece etape scurse din campionat, Grig e tranșant: “Cu aceeași atitudine, ne batem la retrogradare!”

241

Pandurii nu reușește să lege două succese în actuala stagiune, iar rezultatul se vede în clasament, gorjenii sunt la retrogradare, iar programul le dă frisoane antrenorilor, care nu văd o rezolvare a situației fără o schimbare de atitudine a jucătorilor.

Înfrângerea Pandurilor de la Cluj Napoca a readus gruparea gorjeană cu picioarele pe pământ după ce victoria contra Oțelului îi făcuse pe elevii lui Grigoraș să se vadă deja din nou în lupta pentru primele locuri. Grigoraș a analizat jocul prestat de echipa sa pe “Cluj Arena” și a găsit răspunsul pentru eșecul din fața “șepcilor roșii”. “Am jucat pe vârfuri”, spune Grigoraș, atrenorul gorjenilor observând diferența de atitudine dintre cele două combatante: “Adversarul a avut o determinare și atitudine mai mare față de a noastră și trebuie să-i felicităm. Sunt dezamăgit, pentru că ne-am pus speranțe, dar am sfârșit cu o înfrângere usturătoare. Jocul mă nemulțumește și atitudinea, care oscilează de la un joc la altul, nu rezultatele. E clar, adversarul a pus osul mai mult la muncă, iar noi am jucat mai pe vârfuri, parcă aveam vreo 30 de puncte în clasament. Aceste două săptămâni de pauză le voi petrece cu un gust amar… Nu m-am gândit nicio secundă că putem pierde la Cluj, noi fiind o echipă mai pe val decât adversarul”, a declarat tehnicianul Pandurilor. După ce echipa a încasat primul gol la Cluj, Grigoraș a făcut repede două mutări, Buleică și Nicoară au rămas la cabine, antrenorul gorjenilor înțelegând că este momentul să riște pentru a obține ceva de la acel joc: “Schimbările de la pauză au fost făcute în ideea de ori la bal ori la spital, că nu puteam să stau și să văd că pierd cu 1-0, greu dar sigur. Am gândit că pot întoarce rezultatul, însă n-am reușit mai mult de câteva ocazii”, a mărturisit Grigoraș. Totuși, mișcările sale nu au avut darul de a modifica și tabela, deși în joc s-a observat o oarecare creștere.
Pentru o schimbare de atitudine, Grigoraș recunoaște că în urmă cu câțiva ani se practica un cantonament fizic istovitor, drept pedeapsă, soluție însă pe care nu o mai vede acum potrivit: “Pe vremuri ne duceam după o înfrângere undeva, în munți, și alergam până nu mai puteam. Nu e cazul acum, nu știu dacă astea sunt cele mai bune procedee de azi”. Cert este, însă, că pentru echipa gorjeană urmează meciuri grele în care nu are voie să facă pași greșiți, orice rezultat negativ însemnând afundarea în mediocritate și îndreptarea spre liga a 2-a: “Urmează două meciuri cu Târgu Mures și cu Dinamo. Prima are jucători foarte experimentați, iar a doua este într-o formă foarte bună. Dacă vom avea aceeași atitudine, vom ajunge să ne batem la retrogradare”, a mai declarat Petre Grigoraș.
Cristi Constantinescu

Amical cu CSU Craiova
Campionatul Ligii 1 ia o pauză de două săptămâni pentru a acorda echipei naționale răgazul de a juca meciurile cu Ungaria și Finlanda contând pentru campania de calificare la Campionatul European de Fotbal din 2016, iar Pandurii se folosește de acest prilej pentru a juca o partidă de verificare la sfârșitul acestei săptămâni. Conducătorii Pandurilor au ajuns la o înțelegere cu CS U Craiova pentru un joc amical ce se va disputa sâmbătă, la Drobeta Turnu Severin, cu începere de la ora 16:00.
Echipa gorjeană se va reuni mâine pentru reluarea pregătirilor, la Târgu-Jiu, din lotul Pandurilor lipsind însă atacantul Deyvidas Matulevicius, convocat la echipa națională a Lituaniei pentru meciurile cu Estonia și Slovenia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here