După un an de la moartea victimei, a recunoscut totul! Pedeapsa, mai mică cu o treime, pentru fiul judecătoarei Dafinescu!

2639

Mihai Dafinescu, fiul președintei Judecătoriei Novaci, judecat pentru ucidere din culpă, după ce, în vara anului trecut, a accidentat, mortal, o femeie chiar sub ochii fiului ei, a recunoscut toate acuzațiile, pentru a beneficia de clemența legii. Practic, judecătorilor nu le mai rămâne, la termenul stabilit pentru luna viitoare, decât să-i reducă cu 1/3 pedeapsa prevăzută de lege.

Fiul președintelui Judecătoriei Novaci, Elena Dafinescu, a fost trimis în judecată, la data de 7 ianuarie a.c., de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru săvârşirea infracțiunilor de ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului, după ce, anul trecut, pe 19 august, a accidentat, mortal, o femeie de 52 de ani, din localitate. La finele lunii martie a.c., Judecătoria Craiova a constatat legalitatea sesizării instanței, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală privindu-l pe Mihai Dafinescu, aflat în stare de arest preventiv, la acea dată, și a dispus începerea judecății. Între timp, după șapte luni de arest preventiv și alte două în arest la domiciliu, Dafinescu a obținut cea mai blândă măsură preventivă, cea a controlului judiciar, echivalentă cu libertatea.După cinci termene de judecată la Judecătoria Craiova și după exact un an de la comiterea faptelor, timp în care a sfidat atât familia femeii decedate, cât și organele judiciare, luni, 23 august, Mihai Dafinescu a recunoscut toate acuzațiile care i-au fost aduse. Practic, limitele pedepsei vor fi scăzute cu 1/3, în acest caz, așa că, la termenul de luna viitoare, procesul se poate încheia cu o condamnare mai mult decât blândă pentru Dafinescu.
Claudiu Matei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here