După trei zile de distracţie, Festivalul Berii la Rovinari s-a încheiat cu o înfrăţire

310

IMG_1197Festivalul Berii s-a încheiat la Rovinari aseară, după ce, timp de trei zile, locuitorii oraşului au avut parte de mai multe surprize. Cu această ocazie, oraşul gorjean s-a înfrăţit cu localitatea Turkler din Turcia, primind vizita…

unei delegaţii din care a făcut parte şi primarul oraşului turc. De asemenea, în fiecare dintre cele trei seri, în Rovinari s-a concertat pe ritm de manele dar şi alte melodii la modă , spre bucuria locuitorilor oraşului. Rovinărenii au făcut “chef de chef” în acest sfârşit de săptămână, cu ocazia Festivalului Berii. Pe scena care a fost amplasată special pentru acest eveniment în centrul oraşului au urcat, spre fericirea celor prezenţi, mai mulţi manelişti în vogă şi nu numai. Totuşi, pentru că este criză, comercianţii de bere şi mici din zonă nu au făcut prea multă vânzare, numărul participanţilor la festival fiind mai mic decât la manifestările ce au avut loc de Zilele Oraşului. Sâmbătă seara, atmosfera a fost întreţinută de Cristian Rizescu, Şuşanu şi Anda Adam, în timp ce aseară, pe aceeaşi scenă, au urcat Nek, Claudia, De Marco şi Nicoleta Guţă.
Rovinariul înfrăţit cu Turkler
rovinari 001Interpreţii de manele nu au fost, însă, singurii oaspeţi ai rovinărenilor, care au primit vineri şi două delegaţii, una din oraşul polonez Turek şi una din Turkler – Turcia, oraş care s-a şi înfrăţit cu Rovinari. „Sărbătorim festivalul berii şi cu această ocazie am invitat şi două delegaţii, din Turcia şi Polonia, în mijlocul nostru. Sper să avem o colaborare pe un termen mai lung, vom avea schimburi de experienţă atât pe linie economică, dar şi pe administraţia publică locală. Cred că va fi un lucru benefic pentru oraşul Rovinari”, a declarat Dorin Filip, primarul oraşului Rovinari. Edilul a pregătit mai multe surprize pentru oaspeţi printre care şi o cheie de aur pe care a înmânat-o primarului oraşului turc, cu ocazia înfrăţirii celor două localităţi.
Dorina CIOPLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here