După succesul melodiei “Azi las în urmă ce-am iubit”, Olguţa Berbec pregăteşte fanilor un nou album

4193

Este mehedinţeană, însă de şapte ani face parte din Ansamblul Artistic Profesionist “Doina Gorjului” şi îi încântă pe toţi cu melodiile sale, având un timbru aparte. Este frumoasă, îndrăgostită şi se gândeşte cu bucurie la ziua în care va dveni mamă. Este Olguţa Berbec, una dintre cele mai îndrăgite folcloriste din Oltenia. Iubeşte călătoriile, sporturile extreme, dar şi tot ce ţine de folclor. După succesul melodiei “Azi las în urmă ce-am iubit”, care a reuşit să strângă peste 1 milion de vizualizări pe youtube, artista pregăteşte un nou album pentru miile de fani. Până atunci însă, se bucură de frumoasa poveste de dragoste pe care o are cu Cătălin, fiul unui general al României. Ştiind că iubeşte foarte mult animalele, în aprilie, de ziua interpretei, Cătălin i-a dăruit un cal.

Reporter: Eşti membru în Ansamblul Artistic Profesionist “Doina Gorjului”, eşti invitată la numeroase evenimente, lansezi melodii, filmezi videoclipuri, cum reuşeşti să te descurci cu toate?
Olguţa Berbec: Muzica este pasiunea mea, însă a devenit o profesie. La început am cântat de plăcere , ulterior mi-am dat seama că m-am prins într-o horă destul de complicată în care un factor important pentru a avea rezultate bune este disciplina.
Rep.: “Azi las în urmă ce-am iubit” este una dintre cele mai apreciate melodii de pe albumul “De la Gorj în Mehedinţi”, lansat în 2012, dovadă stând cele peste 1 milion de viualizări pe youtube. Ce reprezintă acest lucru pentru tine?
O.B.: Este o bcurie imenesă pentru mine. Simt că am crescut odata cu acest cântec ca artist, dar nu cu o floare se face primăvară. Aşadar, de aici înainte am repsonsabilitatea de a certifica faptul că nu a fost o simplă întâmplare succesul acestei melodii şi implicit al albmului.
Rep.: Ce pregăteşti acum pentru miile de fani pe care îi ai?Ce proiecte ai în derulare?
O.B.: Lucrez la un nou album, care va apărea, sper eu, de sărbărtorile de iarnă. În mare parte munca mea este gata, însa voi lucra cu profesionişti şi, după cum bine ştiţi, cei care sunt buni sunt şi extrem de ocupaţi. Mă refer aici la maestrul Nicolae Botgros şi orchestra Lăutarii din Chişinău. Aş vrea să le spun celor care cred în mine şi muzica mea că va merita aşteptarea. Până atunci mă puteţi vedea la diferite spectacole, emisiuni şi evenimente.

Nimeni din familia mea nu a fost de acord să fac muzică

Rep.: Ai foarte multe videoclipuri! Cui îi aparţine regia pentru ele?
O.B.: Îmi place să mă înconjor de oameni care ştiu să-şi facă meseria la cel mai înalt nivel, unul dintre aceştia fiind domnul Aurel Colceag. El este cel care a filmat şi montat toate videoclipurile mele. Iar referitor la regie, muzica populară trebuie să trasmită foarte mult, cântecul polular să fie ilustrat adevcat, iar din acest motiv muncim foarte mult la regie, ma consult cu diferite persoane pentru ca rezultatul final să fie perfect.
Rep.: Pui suflet în fiecare melodie pe care o compui? Care este însă melodia ta de suflet? Şi de ce?
O.B.: Fiecare cântec este o mică parte din sufletul meu, asta nu înseamnă însă că toate sunt inspirate din viaţa mea. Cred că ar fi un soi de egoism să-mi cânt doar propriile trăiri, or menirea mea este de a bucura publicul şi de a mă adresa cât mai multor segmente din acesta.
Rep.: De unde ai moştenit pasiunea pentru cântec şi cum a început cariera ta?
O.B.: Ca orice copil născut şi crescut la ţară, muzica si tradiţiile populare reprezintă un factor firesc şi esenţial în educaţie. Asfel, nimeni din familia mea nu cântă şi nu au inclinaţi spre acest domeniu. La început nu au fost de acord cu alegerea mea, deoarece atunci când m-am apucat de muzică eram deja studentă la Facultatea de Ştiinte Econmomice. Am terminat facultatea şi masteratul, însă după cum deja vedeţi, viaţa mi-a ales un alt drum.
Rep.: Ai vreun model de urmat? Un artist care să te inspire?
O.B.: Am avut norocul să fiu angajată în urmă cu 7 ani la Ansamblul Artistic Profesionist “Doina Gorjului”, iar de atunci şi până acum m-am format ca tânăr interpret alături de colegi profesionişti de la care am avut şi încă am de învăţat multe. Aşadar am crescut ca artist alături de mari nume ale folclorului românesc.

De ziua mea, iubitul mi-a dăruit un cal

olguta berbec 1Rep.: Colecţionezi ceva? Ce anume?
O.B.: Dacă mă întrebi despre obiectele pe care colecţionez şi despre care merita să vorbesc, am să-ţi răspund ca lucrurile cele mai de preţ pe care le-am strâns până acum sunt costumele mele populare şi obiecte din cultura ţărănească a poporului român. În casa şi sufletul meu nu au loc lucruri ce nu mă definesc ca om şi ca român.
Rep.: Te-ai gandit să părăseşti definitiv România pentru a trăi într-o altă ţară?
O.B.: Îmi place să cunosc şi alte colţuri ale lumi, însă numai în calitate de turist. Nu pot şi nu ştiu să trăiesc fără familia mea, locurile natale, publicul meu şi tot ce înseamnă România oricât m-ar ispiti frumuseţile lumii.
Rep.: Se ştie că trăieşti o frumosă poveste de dragoste. Înţelege partenerul tău viaţa de artist pe care o ai? Faptul că nu vă puteţi petrece, poate, atâta timp cât vă doriţi împreună?
O.B.: Amândoi suntem ocupaţi şi avem domeni de activitate diferite. În cea ce mă priveşte am parte de toată susţinerea şi înţelegerea lui Cătălin, avantajul meu fiind că el înţelege şi iubeşte muzica populară, astfel este cel mai obiectiv critic şi bun sfătuitor.
Rep.: Care a fost ultima supriză pe care partenerul tău ţi-a pregătit-o?
O.B.: Ştie că iubesc foarte mult caii şi de ziua mea mi-a dăruit un cal.
Rep.: Te gândeşti la momentul în care vei deveni mamă? Este în viitorul apropiat acest moment?
O.B.: Suntem fericiţi amândoi şi trăim ca o familie, este în legea firi să ne dorim şi copii. Cu ajutorul lui Dumnezeu speram să se întâmple şi lucrul acesta pentru a ne întregi sufleteşte.
 Rep.:Ce hobby-uri ai?
O.B.: În timpul liber mă relaxez îngrijind florile din curte sau citind. Am vorbit deja despre pasiunea mea pentru costumele populare şi dragostea pentru cele mai nobile animale: caii.
Rep.: Cum te vezi peste 5 ani?
O.B.: Alături de familia mea (măritată deja) cu încă două albume muzicale reuşite în portofoliul meu şi un milion de prieteni pe facebook.
A consemnat Ana Maria Dina

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here