După portocaliii Băsescu-Boc, POTOPUL!

290

foto predo 2Atoateştiutorul preşedinte, nu se ştie prea bine al cui – al PDL-ului ori al României –, pre numele lui de portocaliu Traian Băsescu, se face că scandalul cu fraudarea Legii pensiilor publice nu există. Chit că, în vremea aceasta, PSD şi PNL ameninţă cu depunerea unei cereri la Curtea Constituţională a României prin care acuză neconstituţionalitatea pretinsei legi.

Iar PSD, mai activ decât oricând a depus încă de marţi la Parchet plângerea penală împotriva Robertei Anastase, (ne)demn iobag pe moşia Băsescului, şi a lui Sever Voinescu!

Chiar dacă, mai nou, destul de des auzim că preşedintele Traian Băsescu mimează o critică fără ocolişuri la adresa protejatului domniei sale din fruntea Guvernului Boc 5 şi al PDL-ului, unde tot cel ce s-a autodenumit Zeus taie şi spânzură, ma-ş mira că-i adevărat.

Argumentele că preşedintele Traian Băsescu nu-l schimbă pe numitul Emil Boc, nici din fruntea Guvernului, deşi ar fi avut ocazia(a se vedea Moţiunea de cenzură reuşită de Opoziţie, când l-a nominalizat pe acelaşi incompetent Emil Boc!), ori chiar la cea mai recentă moţiune de cenzură, când acelaşi preşedinte Traian Băsescu s-a dat de ceasul morţii şi i-a convins pe parlamentarii portocalii să voteze cu şubredul arc guvernamental.

Acela care a îndatorat ţara cu acei bani mulţi luaţi cu împrumut de la FMI, Banca Mondială şi Uniunea Europeană – în sumă de 20 de miliarde de euro – au însemnat, firesc, mai multe taxe, mai multe impozite şi creşterea TVA-ului la 24%. După socotelile analiştilor economici, vreo trei-patru generaţii de români abia dacă vor reuşi să achite datoriile.

Culmea tupeului, banii de la FMI nu au ajuns la niscaiva investiţii creatoare de locuri de muncă, ci la consum, adică s-a finanţat bugetul deficitar al României muribunde. Visurile cu ieşirea din fundătura în care ne-au vârât preşedintele Traian Băsescu şi ai lui portocalii sunt pure fantasmagorii băsesciene.

În realitate, de la anul, deci din 2011, criza economică a României se va accentua, iar sumele pe care România va trebui să le restituie ca rate la împrumuturi, ori cotizaţia de membru al Uniunii Europene se va cifra la aproape 15 miliarde de euro. Cam cât doreşte preşedintele portocaliu Traian Băsescu să fie noul împrumut pe care a anunţat deja că-l va face ţara noastră în anul care vine.

Nici afirmaţia domniei sale că noul împrumut va da un semnal investitorilor nu se susţine. Dimpotrivă, numărul investitorilor a scăzut şi va scădea, lipsa lor de încredere într-o ţară care şi-a amanetat viitorul fiind şi mai mare!

Iar pentru că dezechilibrele economice există, nimeni nu va împrumuta România pe termen lung. Înseamnă că vom face un împrumut pe termen scurt, cu dobânzi mari! Practic, cuplul portocaliu se preocupă numai de păstrarea scaunelor.

Şi aşa, preşedintele Traian Băsescu e la putere de şase ani, exact perioada cea mai tristă pentru românii de care nu-i pasă. Nici lui şi nici primului ministru, tot portocaliu, Emil Boc.

Ion Predoşanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here