După Paşte, la sala de fitness

215

kangoo-jumps-bigSărbătorile Pascale au trecut, am petrecut şi am mâncat foarte multe bunătăţi, iar acum simţim din plin kilogramele acumulate în perioada sărbătorilor. Şi cum foarte multe gorjence ţin la silueta lor, sălile de fitness din oraş au foat luate cu asalt în această perioadă.

Gospodinele din Gorj s-au întrecut pe sine cu preparatele de Paşti. Şi cum orice muncă trebuie răsplătită, nu se putea ca ele să nu mănânce din ceea ce au pregătit, iar asta se vede acum pe corpul lor. Şi cum cea mai bună metodă de a scăpa de kilogramele în plus este mişcarea, sălile de fitness din Târgu-Jiu au devenit cele mai bune prietene ale gorjencelor. Dar dacă vrei ca rezultatul să fie cel mai bun, trebuie să urmezi şi un regim alimentar adecvat. Iar după o succesiune de mese grele şi bogate în calorii, vine un moment în care organismul are nevoie de alimente mai uşoare. În această perioadă medicii specialişti recomandă pentru consum, alimente gustoase şi sărace în calorii: peşte, pui, curcan, legume proaspete sau preparate la abur, fructe, lactate degresate şi, doar uneori, paste din făină de orez şi ciocolată amăruie. Gorjenii îşi pot alege din numeroasele săli de fitness din oraş, una care să să fie aproape de casa lor, să poată merge de câte ori au nevoie, să nu aibă motiv că “e prea departe” şi astfel să renunţe la şedinţă. “Merg destul de des la sală, dar mai mult pentru că vreau să fac mişcare, nu pentru că am probleme cu greutatea. Acum, după Paşte, sala unde mă duce eu, a devenit neîncăpătoare. Sunt mulţi care vor să renunţe la kilogramele luate de săbători. Dar vin doar acum, apoi renunţă, şi se întreabă de ce nu a dat roade mersul la sală,” a spus Andreea, de 21 de ani, clinetă fidelă la o sală de fitness. Mai sunt şi persoane care prefără alergatul în aer liber, mai ales că acum e mai cald afară.

Kangoo Jumps, în topul preferinţelor

Şi pentru că şi gorjencele s-au modernizat, multe dintre acestea renunţă la mersul pe bandă, preferând, în schimb, aerobic dance şi kangoo jumps. Iar instructorii sălilor de fistness s-au conformat. Au pus pe lista de şedinţe şi ceva mai nou. Este exemplu şi Ricardei, înstructor la o sală de fitness. Aceasta le aduce clientelor un plus de motivaţie, pentru a da jos kilogramele în plus. Pe lângă aerobic dance, ea are şi ghete speciale pentru kangoo jumps. „Exerciţiile cu sărituri sunt cele mai eficiente şi utile exerciţii inventate vreodată de om. Sistemul autentic al arcurilor eliptice se presează la fiecare pas făcut şi astfel neutralizează impactul cu solul, care ar afecta articulaţiile cu pantofi normali. Rezultatul este o săritură interesantă care protejează articulaţiile şi oferă o senzaţie de putere şi lipsă de greutate, care ar putea fi comparată cu mersul în aer. Talpa Kangoo Jumps este mai lată ca la pantofi tradiţionali, aşadar e sigur şi stabil tot timpul. KJ arde grăsimile mai rapid, creşte rezistenţa, îmbunătăţeşte echilibrul, ajută la adoptarea poziţiei corecte a corpului, întăreşte sistemul cardiovascular, întăreşte coloana vertebrală şi discurile intervertebrale, ajută la adaptarea poziţiei corecte a coloanei vertebrale”, a spus Ricarda. O şedinţa de KJ costă 15 ron, iar una de aerobic 10 ron. Un abonament pe o lună, cu două şedinţe pe săptămână costă 100 ron atât pentru KJ cât şi pentru aerobic. “Este destul de bine pentru organismul nostru să facem aceste exerciţi, mă simt mult mai bine după fiecare şedinţă. Am descoperit întâmplător Kangoo Jumps, iar de atunci nu am mai renunţat la el”, a spus Tatiana. La sala unde se practică KJ, sunt cliente cu vârsta până la 40 de ani, asta însemnând că gorjencele, chiar şi trecute de prima tinereţe, sunt dispuse să încerce oricând ceva nou, mai ales când văd rezultatul. O pereche de astfel de ghete au între 3.300 şi 3.600 kilograme. “Au venit multe persoane care să vadă ce este KJ; multe dintre acestea şi-au făcut abonament. Mai ales acum, după sărbători, a crescut considerabil numărul persoanelor înscrise”, a mai adăugat instructorul. Vârsta minimă la care un copil poate începe să folosească ghetele kangoo jumps este de şase ani, la o greutate minimă de 30 de kilograme, iar cea maximă este de 90 de ani. Cei mai fideli clienţi în sălile de fitness sunt femeile, care în permanenţă sunt preocupate de silueta lor, însă nici gorjenii nu se lasă mai prejos, mulţi bărbaţi trecând pragul sălilor de fitness.

Ana-Maria Catalinoiu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here