După opt luni, Excepţia ridicată de Manţog, în dezbaterea Curţii Constituţionale

314

mantog 7După opt luni de când magistraţii Tribunalului Sibiu au admis excepţia de neconstituţionalitate ridicată de avocaţii lui Ionel Manţog în dosarul în care acesta a fost trimis în judecată pentru fapte de corupţie, Curtea Constituţională a României (CCR) dezbate astăzi ,,scuza” strămutatului de lux portocaliu.

Magistraţii acestei instanţe dezbat astfel excepţia ridicată în procesul în care este judecat pentru fapte de corupţie actualul director economic al Complexului Energetic (CE) Turceni, Ionel Manţog. Excepţia de neconstituţionalitate se referă la art.12 litera a din Legea 78/2000 privind prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie. Articolul contestat prevede că: “Sunt pedepsite cu închisoarea de la 1 la 5 ani următoarele fapte, dacă sunt săvârşite în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite: a) efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţiile obţinute în virtutea funcţiei, atribuţiei sau însărcinării sale”.

Manţog a fost trimis în judecată de DNA în octombrie 2006 în dosarul supranumit al ,,strămutaţilor de lux” pentru fapte petrecute în perioada în care era director economic al SNLO. În acelaşi dosar a mai fost trimis în judecată şi Ion Vulpe, fost director general al SNLO. De atunci şi până în prezent au trecut 1507 zile iar inculpatul Ionel Manţog nu a mai primit sentinţa în acest dosar. Astăzi magistraţii CCR decid dacă acceptă excepţia lui Manţog sau dacă o resping, dosarul reîntorcându-se pe rolul Tribunalului Sibiu.

Vom reveni cu amănunte!

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here