După moartea tinerei din Motru – Se cer măsuri suplimentare la spitalul municipal! Viceprimarul vrea tura a II-a la laboratorul de analize

7761

Decesul neașteptat al motrencei Ana Maria Răduț l-a determinat pe viceprimarul Cosmin Morega să ceară completarea organigramei de la Spitalul Motru. Acesta a propus ca în spital să se înființeze posturi pentru medic cardiolog, urolog, dermatolog să se aducă un specialist pentru depistarea diabetului zaharat dar și neurolog. Viceprimarul de Motru susține că aceste posturi, prin angajarea aici a unor specialiști, se justifică, mai ales că la acest moment în zonă există nenumărați bolnavi care suferă de diabet, boli de inimă și neurologice.

,,Nu pot să fiu de acord să aducem medici pe alte specialități mult mai puțin căutate, doar de dragul prieteniei cu X sau Y și să nu vedem necesitatea și oportunitatea realizării aici a unei secții de cardiologie, a unui compartiment sau a unui cabinet de dermatologie, urologie ,cât și pentru întărirea secției de Neurologie. Mai mult, se impune funcționarea în două ture, cel puțin, a laboratorului de analize, cât și a CT-ului, mai ales pentru cazuri de urgență. Bineînțeles, la această dată, fondurile alocate pentru CT sunt de 30.000 de lei de la CJAS și ar trebui ca o parte din sumă să fie păstrată pentru cazuri de urgență, dacă într-adevăr spitalul nu beneficiază de resursele financiare necesare pentru suplimentarea acestor bani și rezolvarea tuturor solicitărilor pacienților. Atrag atenția că la finalul lui 2018, spitalul a avut un excedent de 19 miliarde conform adresei transmise de manager, iar acum acesta se vaită că nu poate să îndeplinească cerințele pacienților, din lipsă de bani”, a spus vicele.

Nereguli, confirmate de directorul medical
De altfel, ieri, la ședința pe comisii a CL Motru a fost prezent directorul medical al spitalului care a confirmat că sunt multe nereguli și multe deficiențe manageriale la acest spital, inclusiv faptul că lipsesc aparatele de apă potabilă de pe holul spitalului, iar filtrele nu sunt schimbate de cel puțin trei ani.
Martori la discuții au fost toți consilierii locali, care au rămas uimiți de răspunsurile primite din care reieșea clar că la Spitalul Motru există un management defectuos. S-a relevat că la spital dezinfectanții lipsesc în uz, deși există în magazie, că administrarea interioară și exterioară lasă de dorit, dar și că acest spital este un fel de gară, în care pacientul stă puțin, urmând să fie transferat urgent la altă unitate din Târgu-Jiu. La acest spital nu s-au mai făcut intervenții medicale, fiind una la câteva luni, și asta de apendicită, pentru că medicii invocă tot felul de scuze, de la lipsa anestezistului, până la faptul că spitalul este de gradul patru și operațiile se fac doar între orele 08.00-14.00.
S-a invocat lipsa spațiilor din unitate, dar de fapt, spitalul s-a transformat în hotel, unde medicii au o cameră chiar două, transformate în camere de zi și dormitoare, în loc de cabinete medicale.
Consilierii au anunțat că vor cere în scris managerului să prezinte indicatorii de performanță, internările și intervențiile făcute pe fiecare secție în parte, numărul de paturi și gradul de ocupare al acestora, demersurile făcute pentru dezvoltarea și achiziționarea de echipamente, cât și clarificări cu privire la procedura de angajare a personalului, știut fiind că doar la Spitalul Motru testările sunt scrise, în loc de test grilă, iar proba bombă este interviul unde s-au pus întrebări cu personaje din telenovele.

Să vină Corpul de Control al MS
Unii consilieri au cerut prezența la spital a Corpului de Control al ministrului Sănătății pentru a verifica neregulile acestui spital, deoarece aici s-au înregistrat mai multe decese, unele suspecte, pacienții pierzându-și încrederea în spital și în anumiți doctori.
,,Sănătatea noastră a tuturor nu are preț, trebuie tratată nediscriminatoriu, indiferent de vârstă, sex, naționalitate ori stare materială”, a conchis Cosmin Morega.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here