După investiţiile prin PNDL 2 – Jianu promite pentru municipiul Motru dezvoltări pe fonduri europene

379

Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene a publicat la finele lunii trecute lista cu fondurile alocate mai multor localităţi din judeţul Gorj, Programul Naţional de Dezvoltare Locală 2. Din păcate, fondurile alocate municipiului Motru prin acest program sunt unele insuficiente, astfel că edilul Gigel Jianu spune că noi proiecte vor fi întocmite însă în vederea atragerii de finanţări europene.

PNDL 2 nu a venit tocmai cu fonduri consistente pentru investiţii în municipiul Motru. Prin acest program, în urmă cu aproximativ două săptămâni, municipalitatea de la Motru a primit finanţare pentru modernizarea a doar trei obiective de investiţii. Astfel, s-a alocat suma de 245.000 de lei pentru “Reabilitare şi dotare grădiniţa nr. 7 Motru”, 269.800 de lei pentru “Reabilitare şi dotare Şcoala Gimnazială nr. 1 Motru” şi suma de 450.800 de lei pentru “Reabilitare şi dotare Grădiniţa cu program prelungit nr. 1 Motru”.

Aceste fonduri sunt unele insuficiente pentru dezvoltarea municipiului, nu numai pe linie a învăţământului, astfel că primarul Gigel Jianu va încerca atragerea de bani europeni în vederea demarării şi a altor investiţii.

“Noi am depus şi am încercat atragerea de fonduri prin PNDL pentru 27 de proiecte depuse, atât pentru Municipiu, cât şi pentru satele aparţinătoare. Acestea vizau reabilitări de drumuri, investiţii în sfera învăţământului, în domeniul medical, precum şi reabilitarea Casei de Cultură. Din păcate, suma primită a fost de circa 960.000 de lei, bani insuficienţi pentru ceea ce îmi doresc eu să realizez pentru cetăţenii din Motru şi împrejurimi. Practic, ni s-a dat finanţare doar pentru trei proiecte. Eu consider că acest PNDL este doar o mare gogoaşă şi că fondurile s-au împărţit nu tocmai echitabil, având la bază şi anumite criterii politice, iar noi, o parte dintre primarii liberali de localităţi, nu am fost prea mult avantajaţi. Voi încerca însă, să întocmesc corespunzător proiecte în vederea dezvoltării de investiţii în municipiul Motru, proiecte ce intenţionăm să le depunem în vederea atragerii de fonduri europene. Acolo deja este altceva şi criteriile politice nu mai contează deloc. Contează eligibilitatea proiectului, cât de bine este întocmit şi se merge pe principiul primul venit, primul servit. În ceea ce priveşte cele trei proiecte pentru care am primit finanţare prin PNDL 2, vom întocmi documentaţiile aferente şi vom scoate la licitaţie lucrările. Totuşi, nu ştiu ce constructori vor dori să preia contractele, deoarece din câte ştiu, banii nu se vor da de Guvern la începerea lucrărilor. Vom vedea însă. Cert este că îmi doresc ca Motru să îşi continue dezvoltarea şi dacă nu s-a reuşit mare lucru cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării, sigur vom face mai multe cu bani europeni”, a declarat edilul municipiului Motru, Gigel  Jianu.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here