După inundaţii – Drumarii au acţionat în satul Racoviţa din Polovragi

1175

O echipă formată din 8 lucrători ai Secţiei Drumuri Naţionale Gorj, coordonată de şeful de district, George-Viorel Ion, a acţionat, miercuri, în satul Racoviţa din Polovragi. Ajutaţi de un utilaj, drumarii au refăcut cursul unui pârâu pentru a nu mai intra în curţile oamenilor. Acţiunea a durat câteva ore.

10588852_678878632187282_2098976221_nUn pârâu pe care localnicii spun că, de regulă, curgea un firicel de apă, a dat mari bătăi de cap localnicilor din Racoviţa, după ploile abundente din ultimele zile. Pârâul Tărâia, afluent al Olteţului, a ieşit din matcă şi a inundat mai multe grădini şi curţi ale localnicilor. Reprezentanţii Secţiei Drumuri Naţionale Gorj au fost solicitaţi să intervină pentru a reface cursul acestui pârâu. “La solicitarea prefectului, am trimis o echipă la Polovragi, în satul Racoviţa, pentru a reface cursul unui pârâu, care inunda în jur de zece gospodării din zonă. Acţiunea s-a finalizat cu succes”, a declarat Ion Tudor, şeful SDN Târgu-Jiu.

10575918_678878642187281_887733143_nAcţiune cu final fericit
Conducerea SDN Târgu-Jiu a trimis la Polovragi, în satul Racoviţa, o echipă formată din 8 lucrători ai Secţiei Drumuri Naţionale, coordonată de şeful de district, George-Viorel Ion, dar şi un utilaj.

actiune sat racovitaAcţiunea s-a derulat pe parcursul câtorva ore, timp în care s-a reuşit refacerea cursului pârâului Tărâia şi consolidarea malurilor, astfel încât acesta să nu mai producă alte inundaţii, cu atât mai mult cu cât meteorologii au emis un nou cod galben de ploi însemnate cantitativ. Din fericire, eforturile drumarilor au avut un final fericit, obiectivul acţiunii lor fiind atins.
M.S.

George-Viorel Ion la inundatii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here