După dezbateri şi consultări, este oficial! – Transloc va ridica, din nou, maşinile parcate neregulamentar, la Târgu-Jiu

334

Deşi încă din decembrie 2016, Guvernul a adoptat o hotărâre prin care maşinile ce sunt parcate neregulamentar vor putea fi ridicate, din nou, la Târgu-Jiu abia din această lună va fi instituită această procedură, în urma adoptării unui regulament în acest sens.
Consiliul Local al Municipiului Târgu-Jiu a aprobat în cadrul şedinţei ordinare de ieri atribuirea contractului de delegare către SC Transloc SA a serviciului public de ridicare, transport şi depozitare a vehiculelor staţionate şi parcate neregulamentar pe domeniul public sau privat al municipiului Târgu-Jiu. Potrivit hotărârii, vor putea fi ridicate maşinile parcate neregulamentar pe carosabil, pe pistele pentru biciclişti sau pe cele dedicate anumitor categorii, cât şi pe trotuar. Ridicarea vehiculelor se va realiza de către echipele SC Transloc SA, cu un mijloc de transport specializat. În ceea ce priveşte procedura de ridicare, aceasta nu poate începe dacă în interiorul maşinii sunt persoane. De asemenea, Transloc nu va putea ridica maşina, dacă proprietarul a revenit înainte de începerea procedurilor de ridicare.
Societatea de la Târgu-Jiu poate desfăşura o astfel de activitate având inclus în domeniul său de activitate codurile CAEN 5221 şi 5210 care îi permit efectuarea acestui serviciu public. Potrivit proiectului de hotărâre iniţiat de şefii din Primăria Târgu-Jiu, durata contractului de delegare a serviciului public de ridicare, transport şi depozitare a vehiculelor parcate neregulamentar este de 4 ani, cu posibilitatea prelungirii acestui termen prin acordul părţilor. Tariful de depozitare se calculează pe intervale de 24 de ore, începând cu momentul depozitării, nefracţionat. “Activitatea de ridicare, transport şi depozitare a vehiculelor se realizează în intervalul orar 08.00-20.00, de luni până vineri, în mod continuu şi permanent pe toată durata contractului. În caz de intervenţie rapidă (situaţii de urgenţă) programul activităţilor este unul de 24 de ore, de luni până duminică. Transportul la locul de depozitare nu se mai execută dacă, până la iniţierea acestuia, proprietarul sau utilizatorul vehiculului ridicat se prezintă la locul ridicării şi este de acord cu suportarea cheltuielilor efectuate. În acest caz, se suportă doar contravaloarea operaţiunii de ridicare”, se mai arată în proiectul aprobat, ieri, de către consilierii municipali.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here