După Congres, Organizaţia de la Gorj turează la viteza a şasea

385

psdRegulile lui Ponta se aplică şi la Gorj. Alegerea acestuia ca preşedinte al social-democraţilor la nivel de ţară îi face pe pesediştii gorjeni să tureze şi mai mult motoarele politice.

Mulţumiţi de victoria colegului lor de organizaţie, liderii locali ai filialei gorjene vor şi mai multă acţiune pe linie organizatorică.

O nouă mobilizare
„Ce înseamnă pentru Gorj Victor Ponta? Înseamnă în primul rând o mobilizare a noastră pentru a rămâne o organizaţie puternică şi promovare la nivel naţional. Autoturismul PSD are 6 viteze fără marşarier”, declara Ion Călinoiu, în calitate de preşedinte executiv al PSD Gorj. În plus, liderii judeţeni pesedişti sunt de acord cu primele măsuri luate de Victor Ponta. Atât Florin Cârciumaru cât şi Ion Călinoiu au spus că astfel de schimbări erau chiar necesare în cadrul partidului. O mobilizare a organizaţiilor politice din ţară va schimba foarte mult imaginea partidului mai sunt de părere aceştia. „O serie de măsuri precum disciplina şi revigorarea este absolut necesară. Revigorarea partidului nu a fost neapărat un reproş la activitatea lui Mircea Geoană, ci a fost o măsură de a aşterne stabilitate şi operativitate în cadrul partidului. Pentru noi ecoul congresului a însemnat foarte mult atât pentru câştigul prin promovarea unui lider politic cu o experienţă politică destul de însemnată. Victor Ponta reprezintă o altă generaţie, ceea ce înseamnă implicit o viziune nouă dar şi promovarea tineretului”, mai adăuga Ion Călinoiu. „Urmează pentru noi o perioadă de activitate intensă. Să ne organizăm mult mai bine faţă de ce am avut până acum. Pentru noi este o mândrie să ai un preşedinte de partid membru în organizaţia ta şi fiecare membru al organizaţiei noastre ar trebui să constate acest lucru”, declara, în acelaşi context, şi Florin Cârciumaru, preşedintele PSD Gorj.
Ponta, cu perspective de viitor preşedinte al României
Speranţele politice ale social-democraţilor gorjeni nu se opresc doar la câştigarea şefiei partidului. Ponta este considerat, încă de pe acum candidatul din partea PSD la următoarele alegeri prezidenţiale. „Pe mine, în primul rând, mă bucură preluarea conducerii la nivel naţional de către deputatul nostru Victor Ponta, un om tânăr, muncitor, care vine cu un suflu nou în partid şi cu siguranţă că organizaţia de la Gorj va avea prin aceasta numai de câştigat. Eu îl văd pe Victor Ponta viitorul preşedinte al României. Dacă domnul Ponta va fi viitorul preşedinte al României eu zic că mulţi dintre membrii organizaţiei de la Gorj care activează aici, vor fi atraşi către capitală”, susţine vicepreşedintele PSD, Vasile Râbu. După schimbarea survenită în urma Congresului, mulţi tineri se îndreaptă către PSD. Şi în organizaţia de la Gorj şi în organizaţia de la Motru. Se simte un suflu nou şi tineresc în partid. Am convingerea că numărul de votanţi ai PSD se va mări de acum încolo. Eu cred că se vor îndrepta către doctrina social-democrată oameni atât din rândul pensionarilor, al intelectualilor cât şi din rândul tineretului, pentru că Victor este un om capabil şi muncitor şi care va face disciplină în cadrul partidului. Măsurile luate de Victor Ponta pe linie de partid până acum sunt măsuri bune. Pentru că eu mă simt legat în continuare de organizaţia de la Motru unde am activat foarte mulţi ani de zile, eu zic că va trebui să aibă de acum încolo rezultate excepţionale”, declara Vasile Râbu, în calitate de vicepreşedinte al PSD Gorj.
Oana PALOŞ

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here