După cinci luni de motivații, amânări și tergiversări: Tribunalul Gorj a dispus începerea judecății în dosarul Francesco Thiela Vs. Simona Mărgăian

23190

Cinci luni le-au trebuit magistraților Tribunalului Gorj să se pronunțe pe măsurile și excepțiile dispuse de judecătorul de cameră preliminară în dosarul de înșelăciune în formă continuată cu consecințe deosebit de grave și spălare de bani în formă continuată, deschis pe numele inculpatei Simona Mărgăian. Este vorba despre gorjeanca din Scoarța care, printr-un mod de operare demn de filmele cu Al Capone, l-a lăsat fără acoperiș deasupra capului pe un septuagenar italian din Milano. Pensionarul a fost deposedat de bani, de bijuterii și de o locuință pe care a vândut-o în speranța că își va trăi ultimii ani de viață la brațul tinerei românce. Evident că nu s-a întâmplat asta iar în momentul în care Simona a primit, în cont, banii din apartament i-a dat papucii italianului amorezat lulea, cel din urmă cerând însă magistraților să îi facă dreptate.

Povestea tinerei din Gorj care, fără studii superioare ci doar cu o inteligență nativă peste medie, a reușit să înșele italianul din Milano, fiul unui cunoscut fotbalist, a făcut înconjurul României. Nu a uimit doar felul în care gorjeanca ,,l-a lucrat” pe italian ci cruzimea de care aceasta a dat dovadă lăsându-l pe acesta fără acoperiș deasupra capului și cu hainele aruncate la gunoi. De altfel, finalul poveștii a intrigat procurorii care au reușit să finalizeze, în câțiva ani de cercetări, un dosar cu peste 400 de file în care se relatează că Simona Mărgăian și-a format talentul și pe alți seniori italieni pe care i-a pescuit în cluburile de noapte unde presta dans dar, în privat, și alte servicii domnilor generoși.
Din acest motiv sunt schimbate încadrarea faptelor, în înșelăciune în formă continuată cu consecințe deosebit de grave. Faptul că Simona Mărgăian încearcă să cheltuie rapid banii italianului, pentru că anchetatorii să le piardă urma, i-a pus ștampila de spălare de bani, fapte pentru care va trebuie să de-a explicații, abia de acum, în fața instanței.
Asta deoarece a încercat, prin intermediul unui avocat celebru, să întoarcă dosarul la procurorul PT Gorj dar pe 12 ianuarie instanță a dat verde anchetei parchetului, decizând începerea procesului penal.
În scurt timp, procesul în care se vor face declarații fulminante se va judeca în ședință publică iar părțile își vor susține cauza, în fața avocaților, magistraților și a publicului. Între timp averea Simonei este sub sechestru iar Francesco și-a asigurat un continuator al litigiului și în situația în care acesta ar deceda în mod neașteptat.

Un alt dosar și mai greu, pe masa procurorilor!
În timp ce dosarul deschis de Francesco ajunge la instanță, procurorul de caz care a reușit să-l instrumenteze mai are în lucru un altul și mai grav. Vorbim tot despre o înșelăciune de proporții, victima fiind tot un cetățean italian și o duduie din Gorj, de data aceasta de la Motru. Cei doi pare-se că au împărțit un bussines în care s-au rulat bani grei dinspre Italia spre România. Pentru sumele virate sunt însă dovezi incontestabile ca și în cazul ajuns deja pe masa judecătorilor. Ancheta aceasta este însă în curs iar prejudiciul este, se zice, mai mare decât în cazul Thiela, ca și povestea aflată în spatele acuzațiilor. În acest caz însă, acuzata, spun surse apropiate părților, ar apela la tot felul de artificii pentru a opri deznodământul acestei afaceri, bussines din care respectiva a vrut să scoată partenerul italian. Planul de acasă nu prea s-a potrivit cu cel din târg iar rocada făcută în acte nu o mai avantajează pe dama trecută în plan secund, în acționariatul firmei. Anchetatorii sunt însă pe poziții iar, în scurt timp, vom discuta despre un alt dosar penal de răsunet, cu consecințe la fel de grave.
A.STOICA

2 COMENTARII

  1. Da , Gorjeanca Simona Margaian trebuie sa-și primească pedeapsa confirm Legii din România . Justiția va rog sa fi-ți drepți , corecți sa va faceți jobul corect. From America , San Antonio, statul Texas

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here