După ce mehedinţeanul l-a instalat pe Manţog – Militaru îl vrea pe Stănişoară iar coordonator la PDL Gorj

256

Severus MilitaruDeputatul Constantin Severus Militaru a declarat ieri că, în opinia sa, Mihai Stănişoară, senatorul de Mehedinţi, va fi viitorul coordonator al PDL Gorj. Militaru susţine că Stânişoară va fi numit pe această funcţie, făcându-se abstracţie de faptul că în 2005 Stănişoară a coordonat PD-ul până de punerea la cârma organizaţiei a lui Ionel Manţog.

Preşedintele PDL Gorj, Ion Ruşeţ, a menţionat în schimb că la centru nu s-a stabilit niciun coordonator pentru PDL Gorj. Declaraţiile lui Militaru survin la câteva zile după ce purtătorul de cuvânt al PDL Gorj, Dan Vâlceanu, a declarat pentru Gorjeanul că organizaţia va avea un coordonator de la centru, menţionând că nu se ştie dacă va fi luată în calcul şi dorinţa conducerii filialei la stabilirea acestei persoane. Deputatul Militaru a declarat ieri că este convins că Mihai Stănişoară va fi coordonatorul stabilit de centru pentru PDL Gorj. Militaru susţine că nu a discutat însă cu nimeni din conducere acest aspect dar consideră că Stănişoară este singurul oltean din conducerea partidului ce ar putea fi trimis la Gorj. “Nu s-a aprobat numirea lui Stănişoară, dar având în vedere că este singurul, cu funcţie la centrul partidului, din Oltenia, cu siguranţă va fi numit deoarece el este cel mai aproape de Gorj”, a declarat Militaru.

Apropiat strâns de Ionel Manţog

mihai-stanisoaraŞi deputatul a avut dreptate, Stănişoară este cel mai apropiat geografic de Gorj şi cel mai apropiat de afacerile mehedinţene din minerit desfăşurate pe teritoriul Gorjului. De asemenea, Stănişoară a fost aproape de Gorj şi în 2005 când a coordonat PD-ul din judeţul nostru până exact la numirea lui Ionel Manţog în funcţia de preşedinte al organizaţiei. În ultimii ani apoi Stănişoară şi-a strâns şi mai mult legăturile cu Gorjul asta prin intermediul lui Ionel Manţog, aflat şi el cu un picior în judeţul nostru şi cu altul în judeţul vecin. Mai are o legătură Stănişoară cu Gorjul, asta deoarece nu demult, mai precis în 2010, atât el cât şi Ionel Manţog, considerat baron la el acasă, au primit titlurile de cetăţeni de onoare în localitatea mehedinţeană Ilovăţ. Aici atât Manţog cât şi Stănişoară au sponsorizat comunitatea pentru ridicarea unei mănăstiri la Coşuşeşti. De asemenea, Manţog şi-a cumpărat aici o casă de 176 de mp şi un teren de 1000 de mp, arătând că se simte bine în Mehedinţi mai ales că în Ilovăţ este numit de localnici şi acum drept “ministru”.

Contrar voinţei PDL Gorj

Cert este însă că Militaru a demonstrat că şi-ar dori această revenire, cu atât mai mult cu cât ştie, probabil, că cei din conducerea partidului nu ar vrea ca senatorul considerat drept “omul lui Manţog” să decidă în PDL Gorj. Se vehiculează de altfel că dacă Stănişoară va reveni coordonator al PDL Gorj cu siguranţă Manţog şi-ar putea întinde din nou influenţa peste actuala conducere aleasă a organizaţiei care nu l-a susţinut pe Boc, actualul preşedinte reales al PDL, ci pe Vasile Blaga.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here