După ce i-au primit la muncă, le-au spart locuinţa

222

Trei tineri, au fost prinşi în flagrant de către poliţişti, fiind suspectaţi de comiterea mai multor furturi din locuinţe. Celor trei le-a fost întocmit dosar penal. Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Rovinari şi Postului de Poliţie Fărcăşeşti au prins în flagrant trei tineri, suspectaţi de comiterea mai multor furturi din locuinţe amplasate în mediul rural.

 

În noaptea de 7 spre 8 martie a.c., în timp ce acţionau pe raza satului Roşia Jiu, comuna Fărcăşeşti, poliţiştii din localitate şi cei ai Poliţiei Oraşului Rovinari au depistat 3 tineri, N.F.C., de 22 ani, A.R., de 20 ani, ambii din oraşul Rovinari şi P.N., de 35 ani, din comuna Turcoaia, judeţul Tulcea. Faptul că cei trei nu îşi puteau justifica prezenţa în zona respectivă la acea oră, că aceştia au devenit neliniştiţi în timp ce erau verificaţi de oamenii legii, precum şi sesizările cetăţenilor care, anterior, au reclamat sustragerea unor bunuri diverse din anexele locuinţelor, i-a determinat pe poliţişti să verifice zona. La câteva zeci de metri, într-un şanţ, poliţiştii au găsit un cazan din cupru cu o capacitate de 60 litri, un conductor electric cu lungimea de 30 metri şi 8 litri de vin.

Din investigaţiile efectuate, poliţiştii au stabilit că bunurile au fost sustrase de către suspecţi, din anexa locuinţei lui S.D., de 57 ani, din comuna Fărcăşeşti, în care au pătruns prin spargerea lacătelor care asigurau uşa de acces.

Partea vătămată a fost anunţată de către poliţişti că a fost victimă a infracţiunii de furt şi a fost invitată la sediul poliţiei pentru a reintra în posesia bunurilor evaluate la suma de 2.800 lei. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat. Cei trei făptuitori se află la sediul poliţiei, poliţiştii continuând cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale şi recuperarea prejudiciului, având în vedere că aceştia sunt suspectaţi de comiterea altor 3 infracţiuni de furt din locuinţe, săvârşite în mediul rural. De precizat că suspecţii „operau”, după ce, în prealabil, unul din membrii grupului infracţional stabilea „locaţia”, având în vedere informaţiile obţinute pe parcursul prestării unor diverse munci ca zilier în gospodăriile părţilor vătămate.

Ana-Maria Catalinoiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here