După ce au fost eliberaţi condiţionat au dat iar lovitura: 17 case sparte în Novaci

391

În mai puţin de o lună de zile, proprietarii a 17 case din Novaci, locuinţele lor fiind folosite periodic de deţinători, au repurtat prejudicii importante, o parte din bunurile lor fiind sustrase de hoţi. Din case s-au furat astfel obiecte de uz casnic, motocositoare, motosape şi aparatură IT. La scurt timp după producerea faptelor, urmare a implicării şi profesionalismului unui poliţist de la postul din Novaci, hoţii au fost prinşi, iar o parte din bunurile furate au fost recuperate. Ancheta este însă în curs, dar părţile vătămate consideră că, umare a implicării sale pentru rezolvarea cazului, subofiţerul de poliţie Florin Lăzărescu ar merita o recompensă de la superiori.

O parte a deţinuţilor puşi în libertate de noul Cod Penal nu îşi găsesc locul în libertate. Rămaşi fără mijloace de subzistenţă, unii revin la îndeletnicirile care i-au băgat iniţial după gratii. Un astfel de caz s-a petrecut şi în zona Novaci, unde câteva persoane, foşti deţinuţi eliberaţi de noul Cod Penal, au decis că ar duce-o mai bine dacă s-ar deda iar la furt. Nu au stat pe gânduri, iar la adăpostul nopţii, şi profitând de faptul că numeroase case din Novaci sunt locuite periodic, au dat lovitura. Au spart vreo zece dintre ele, s-a auzit iniţial în localitate, ca la un raport al anchetatorilor, locuinţele prădate să ajungă la cifra 17. Proprietarii au făcut plângeri la Poliţia Novaci după ce au constatat că din locuinţe sau din anexele acestora au dispărut fel de fel de bunuri. Vorbim de aparatură IT, dar şi despre drujbe, motocositoare, motosape şi altele.

Poliţist de nota zece
Unul dintre poliţiştii de aici s-a remarcat însă în încercarea de a depista hoţii. Este vorba despre poliţistul Florin Lăzărescu, care, spune una dintre victimele infracţiunii, a venit de acasă să ancheteze în momentul în care a fost solicitat, deşi nu era la serviciu, dând dovadă de profesionalism atât în discuţiile cu părţile vătămate, cât şi cu suspecţii.
Lui i se aduc astfel mulţumiri pentru că, urmare a implicării sale, hoţii au fost prinşi, iar o parte a bunurilor, ce nu au fost vândute, au fost recuperate direct din ograda hoţilor. Unele au fost depistate ascunse pe proprietatea unde locuiau hoţii, altele la cumpărătorii de bună credinţă care le-au anchiziţionat de la apropiaţi ai infractorilor, la preţuri modice.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here