După 20 octombrie se depun cererile pentru subvenţia la încălzire

359

Începând din această lună, gorjenii care fac parte din categoriile vulnerabile pot depune cereri la primăriile de domiciliu în vederea acordării subvenţiei la încălzire pentru sezonul rece noiembrie 2015-martie 2016.

De ajutorul în bani pentru încălzirea locuinţei cu energie termică pot beneficia familiile din Gorj care realizează venituri de până la 786 de lei pe membru şi 1.082 de lei în cazul persoanelor singure. De asemenea, pentru încălzirea locuinţei cu lemne și energie electrică și gaze naturale pot beneficia de sprijin bănesc familiile şi persoanele singure care realizează venituri de până la 615 lei pe membru de familie.
Potrivit conducerii Direcţiei Publice de Protecţie Socială (DPPS) Târgu-Jiu, la nivel de municipiu, cererile pot fi primite începând cu data de 20 octombrie, până atunci fiind în pregătire formularele necesare ce vor fi completate de către solicitanţi. Anul trecut, la nivelul municipiului Târgu-Jiu, aproximativ 5.000 de persoane au beneficiat de subvenţii pentru încălzirea locuinţei. Cererile pot fi depuse de către gorjeni oricând în sezonul rece. O persoană singură care se adresează primăriei până în data de 20 decembrie, de exemplu, primește ajutorul începând cu luna decembrie. Dacă cererea este depusă după data de 20 a lunii decembrie, ajutorul este acordat începând cu luna ianuarie.
Documentele necesare pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinţei în sezonul rece 2015-2016 sunt: acte de identitate; certificate de naştere pentru copiii în vârstă de până la 14 ani; adeverinţă de venit eliberată de către Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Gorj pentru toţi membrii familiei; acte privind veniturile realizate (adeverinţă cu salariul net, cupon pensie, cupon indemnizaţie şomaj, cupon indemnizaţie creştere copil, cupon alocaţie stat, cupon indemnizaţie de handicap sau alte acte doveditoare ale veniturilor); adeverinţă asociaţie proprietari (nume și prenume persoane luate în calcul la stabilirea cheltuielilor de întreţinere) – pentru familiile care locuiesc la bloc; carte de identitate / certificat de înmatriculare autoturism; act doveditor al spaţiului locativ (contract vânzare-cumpărare, certificat moştenitor, contract închiriere, contract de comodat, împuternicire legală etc.); factură de gaze (în cazul încălzirii locuinţei cu gaze naturale); factură de energie electrică (în cazul încălzirii locuinţei cu energie electrică); dosar. Titularul va depune toate documentele precizate pe formularul de Cerere şi declaraţie pe propria răspundere, în vederea susţinerii celor declarate şi asumate sub semnătură.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here