După 16 noiembrie, târgujienii primesc alimentele europene

246

Primăria Municipiului Târgu-Jiu anunță cetățenii din municipiu că alimentele primite de la Uniunea Europeană vor fi împărțite beneficiarilor după data de 16 noiembrie 2014, pe baza cuponului nominal şi a buletinului de identitate, atunci când vor ajunge în depozitele Direcției Publice de Protecție Socială Târgu-Jiu. Persoanele care fac parte din categoriile defavorizate beneficiază de ajutoare alimentare o singură dată în cadrul programului anual şi pentru o singură categorie de persoane defavorizate căreia îi aparţin la data distribuirii ajutoarelor. Cetăţenii care intră în grupul-ţintă între data constituirii/actualizării bazei de date şi data distribuirii ajutoarelor alimentare sunt incluşi de către autorităţile locale pe liste suplimentare. Distribuirea produselor alimentare se realizează  în termen de 30 de zile de la recepţionarea acestora.
În aceste zile, gorjenii care se încadrează în categoriile defavorizate ce pot primi alimente europene, primesc cupoanele aferente prin intermediul Poştei Române. Imediat ce alimentele vor ajunge în stocurile primăriilor, beneficiarii vor intra în posesia a: 4 litri de ulei, 4 kilograme de zahăr, 6 kilograme de făină, 6 kilograme de mălai, două pungi de paste făinoase şi 24 de conserve (opt conserve de carne de porc, şase conserve de carne de vită şi zece cutii de conservă cu pate de ficat).
Peste trei milioane de români cu condiţii financiare precare vor fi sprijiniţi prin noul program operaţional pentru ajutorarea persoanelor defavorizate, finanţat cu peste 440 de milioane de euro. Beneficiarii ajutoarelor alimentare din partea Uniunii Europene sunt: pensionarii cu pensii cumulate până la 400 lei/lună; adulţii şi copiii cu handicap grav, neinstituţionalizaţi; luptătorii în revoluție și urmașii eroilor martiri; şomerii; familiile şi persoanele singure cu venit minim garantat. Pentru a vă încadra într-una din categoriile de beneficiari ai ajutoarelor alimentare trebuie să aveţi, după caz, următoarele documente: dispoziţia scrisă a primarului că primiţi venitul minim garantat; carnetul de şomer; decizia de pensionare; certificatul de încadrare în grad de handicap.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here