După 13 ani de îngrijiri la CSCCH Târgu-Jiu, Iulia este complet recuperată și a fost creștinată în ziua majoratului

376

În urmă cu 13 ani, la Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Handicap (CSCCH) Târgu-Jiu, din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj, ajungea Iulia Florina Săvoiu – o fetiță în vârstă de 5 ani, care nu avea deprinderi de autonomie personală. Îngrijită cu mare atenție de psihologul Ana Maria Olaru și de personalul de specialitate, tânăra a reușit să se recupereze total, ajungând chiar să urmeze cursurile liceale. Ieri, Iulia a făcut majoratul, ocazie cu care a fost și creștinată, nașă fiindu-i chiar cea care a ajutat-o să devină o persoană normală. Bunicii materni o vor lua acasă pe Iulia.

botez dgaspc (1)În anul 2003, copiilor de la CSCCH Târgu-Jiu li se alătura Iulia Florina Săvoiu. Pe atunci, ea era doar o copilă de 5 anișori, care nu vorbea, nu se mișca, nu avea capacitatea de a se hrăni singură. Salariații Complexului de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Handicap Târgu-Jiu s-au ocupat de ea, astfel încât evoluția fetei a fost una cu adevărat surprinzătoare.
Cel mai mult s-a dedicat acestui caz psihologul Ana Maria Olaru.

Psihologul, părintele spiritual al Iuliei
Anii au trecut și ieri Iulia a împlinit frumoasa vârstă de 18 ani. Cu această ocazie, a fost și creștinată, nașă fiind chiar Ana Maria Olaru. „Azi trăiesc una dintre cele mai frumoase zile din viața mea. Iulia este botez dgaspc (2)cea mai mare realizare a mea. Am investit în ea ,,mult și multe”, iar satisfacțiile sunt pe măsură. Reintegrarea în familie a Iuliei, precum și nivelul ei de dezvoltare fizică și intelectuală, îmi dau sentimentul că eforturile mele, cât și ale colegilor mei nu au fost în zadar”, a mărturisit psihologul Ana Maria Olaru.
Botezul și petrecerea de după creștinare au fost posibile datorită unor oameni cu suflet mare, după cum confirmă Gheorghe Zisu, șeful Complexului de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Handicap Târgu-Jiu: „Mulțumim tutoror celor care s-au implicat: preotului Răzvan Huică, doamnei Olga Ciuroiu – care botez dgaspc (4)ne-a oferit tortul și restul preparatelor culinare de la petrecere, precum și florile și baloanele; le mulțumim și voluntarilor de la Colegiul Tehnic Nr. 2, cu care avem un parteneriat, precum și tuturor colegilor care ne-au fost alături nouă și, mai ales, Iuliei”.
Tânăra Iulia Florina Săvoiu a absolvit clasa a X-a la școala specială și își va continua studiile la o unitate de învățământ pe care o vor alege bunicii materni, aceștia luând-o acum acasă pe nepoata lor.
Minodora Sucea

1 COMENTARIU

  1. Ne disperati cu articolele in care apare aceasta muiere care nu face altceva decat meseria pentru care este platita!Sunt atatia oameni care au activitati intr-adevar extraordinare si despre care nu publica nimeni,nimic!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here